A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Веломандри по Сатанівській громаді

Дата: 14.11.2020 23:06
Кількість переглядів: 795

Фото без опису

ПРОЄКТ:

Веломандри по Сатанівській громаді

 

ЗАЯВНИК:

Орган місцевого самоврядування Сатанівська селищна рада об’єднана територіальна громада Хмельницької області.

 

ПАРТНЕРИ:

  • ТДВ «Сатанівський консервний завод» в особі Гуменного Володимира Мілентійовича, забезпечив питною водою учасників велопробігу, який відбувся 21.09.2018 року.
  • Громадська організація «Єднання і розвиток громади» допомагала в підготовці та організації заходів ЄТМ (а саме відкриття тижня 16.09.2018 р., проведенні квесту в ДНЗ «Веселка» смт Сатанів 18.09.2018 р., велопробігу 21.09.2018 р. та святкуванні «Зелене міні-містечко розваг для дітей»/ «Всі на святкування до бобра на велосипеді», а також  розповсюдженні інформації на Facebook-сторінці.
  • Загальоосвітня школа І-ІІІ ступенів смт Сатанів; Іванковецька ЗОШ І-ІІІ ступенів; Клинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів та Кам’янський НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів – дитячий садок».
  • ДНЗ «Веселка», смт Сатанів; ДНЗ «Сонечко», с.Клинове; ДНЗ «Дзвіночок», с.Іванківці та ДНЗ «Сонечко», с.Юринці.

 

ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА:

Проєкт реалізований в рамках проєкту «Зелене світло для велоруху в громадах», який виконувався Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

 

ТЕРИТОРІЯ ПРОЄКТУ: 

Населені пункти Сатанівської селищної об’єднаної територіальної громади Хмельницької області.

 

ПЕРІОД РЕАЛІЗАЦІЇ:

1 серпня 2018 року – 15 жовтня 2018 року.

 

ЦІЛЬОВІ ГРУПИ ПРОЄКТУ:

Мешканці громади – 8052 особи, в тому числі:

діти шкільного віку (450 осіб); діти дошкільного віку (400 осіб); викладачі шкіл та закладів дошкільної освіти (240 осіб); працівники будинків культури, бібліотек та музичної школи (34 особи); орган місцевого самоврядування територіальної громади (32 особи); власники туристичних об’єктів (50 осіб).

Мешканці громад, сусідніх з громадою-учасницею проєкту (2000 осіб).

Органи місцевого самоврядування сусідніх громад (200 осіб).

Велотуристи області та сусідніх регіонів (500 осіб).

Відвідувачі міста та туристи (5000 осіб).

 

МЕТА:

Популяризація та сприяння розвитку велосипедного руху на території Сатанівської селищної об’єднаної територіальної громади, як альтернативи автомобільному транспорту та розвитку велоінфраструктури для здорового способу життя.

 

ЗАХОДИ:

В рамках реалізації проєкту «Веломандри по Сатанівській громаді», який впроваджувала Сатанівська селищна рада об’єднаної територіальної громади Городоцького району Хмельницької області, що тривав з 1 серпня 2018 року по 15 жовтня 2018 року, мав на меті популяризацію та сприяння розвитку велосипедного руху на території Сатанівської селищної об’єднаної територіальної громади, як альтернативи автомобільному транспорту та розвитку велоінфраструктури для здорового способу життя. Впродовж реалізації проєкту було проведено велику кількість заходів, як в межах Європейського тижня мобільності-2018 (16-22 вересня 2018 року) так і поза ним – круглий стіл по написанню програми розвитку сталих видів транспорту в Сатанівській громаді та піший похід з учнями школи.

 

Першим заходом в рамках проєкту став круглий стіл по написанню програми розвитку сталих видів транспорту в Сатанівській громаді, який відбувся 20.08.2018 року, де відбулося формування бачення розвитку екологічного транспорту в громаді. Кожен з присутніх висловив думку щодо переваг, які отримає громада від розвитку велоінфраструктури та інфраструктури для електромобілів. За підсумками обговорення було визначено список позитивних сторін, що відкрило для учасників не лише екологічний фактор, але й вплив на економіку регіону, розвиток низки супутніх процесів, які торкають комфорту та безпеки в ОТГ. Також презентовано матеріали щодо «Глобальні та локальні тенденції розвитку сталих видів транспорту», де було висвітлено успішні приклади реалізації проєктів в світі та в Україні.

Завершальним етапом заходу було проведення SWOT-аналізу, де учасники об’єднались у дві групи, перша брала до уваги тему вело транспорту, друга група – електротранспорт.  Для початку дві групи окремо розробили аналіз та представили напрацювання їх іншій групі, що дозволило доповнити опис думками ззовні. Маючи розуміння щодо сильних та слабких сторін, можливостей та загроз, які торкаються теми еко-транспорту, учасники запропонували для реалізації перелік ідей (кожна група не менше 10 описала пропозицій). Серед цих ідей шляхом голосування було обрано найактуальніші, за якими було закріплено відповідальних осіб та сформовано орієнтовний план реалізації.

В результаті заходу започатковано процес розвитку велоінфраструктури, що в якості позивного прикладу сприятиме її розширенню поза рамками проєктної діяльності.

 

31.08.2018 року на сайті громади оголошено конкурс фотографій та малюнків. Пізніше цю інформацію поширено в друкованому вигляді у закладах освіти громади.

 

05.09.2018 року відбулася піша прогулянка до пущі Відлюдника для 18 учнів ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Сатанів. Супровід прогулянки здійснювали: екскурсовод-краєзнавець, історик та дослідник – Білоус Сергій Анатолійович, класний керівник Смолінська Ольга Анатоліївна та два працівника громади. Піший маршрут пролягав вздовж річки Збруч від замку, синагоги, міської брами, штучного водоспаду, озера до пущі Відлюдника.

 

Круглий стіл з вчителями та вихователями громади Сатанівської громади відбувся 06.09.2018 року. Цим заходом було організовано роботу в рамках Європейського тижня мобільності 16-22 вересня роботу в закладах освіти Сатанівської ОТГ.

Під час зустрічі повідомлено про заходи, що заплановані в межах зазначеного тижня, надано рекомендації щодо їх впровадження (оголошення конкурсів малюнків та фотографій; робота з учнями/дошкільнятами; правила реєстрації на велопробіг; повідомлення про святкування та нагородження переможців). Усім закладам освіти видано роздаткові матеріали для проведення тижня мобільності.

 

12-13.09.2018 року в ДНЗ «Дзвіночок» с.Іванківці проведено додаткові заходи з дітьми та її батьками (25 батьків та 20 дітей) щодо популяризації здорового способу життя, вплив безпечного транспорту на здоров’я наших дітей та активне долучення батьків до виконання завдань проєкту.

 

14.09.2018 року проведено навчальні лекції, які відвідали 148 осіб про права та обов’язки на дорозі для велосипедистів, заходи проводили вчителі та вихователі у школах та садочках відповідно.

 

 

Проведення Європейського тижня мобільності-2018

 

У перший день – 16.09.2018 року відбулася церемонія відкриття Європейського тижня мобільності – 2018, де селищним головою підписано Хартію ЄТМ. Після чого відбувся безкоштовний кіноперегляд фільму «Термінова доставка» під відкритим небом. Усі бажаючі мали змогу випити гарячий чай або каву, насолодитися переглядом фільму. Кінопоказ відвідало орієнтовно 60 осіб.

 

2 день під назвою «День пішохода» відбувся на початку робочого тижня – 17.09.2018 року. Цього дня було організовано інтерактивні навчальні тренінги в закладах освіти про права та обов’язки для пішоходів у якому взяли участь 79 дітей з яких 57 учнів та 22 вихованці дитячих садочків.

Цього ж дня проводилися спортивні змагання та ігри в Іванковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів у яких взяли участь учні 7 і 9 класу в кількості – 9 осіб та Кам’янському НВК прийняли участь 25 учнів з 1-4 класів відповідно.

 

3 день – 18.09.2018 року «День велосипедиста» у цей день у закладах освіти проводився велопарад «Приїдь до школи на велосипеді!» в с.Іванківці в якому взяли участь учні 1-10 класів. Проведено тренінги про ПДР для велосипедистів для 98 учнів шкіл смт Сатанів, с.Клинове, с.Кам’янка та загальношкільну лінійку в с.Іванківці. Працівник поліції проводив лекцію про правила дорожнього руху пішоходів та велосипедистів для учнів школи смт Сатанів.

 

4 день – 19.09.2018 року «Відмінний велосипедист» проведено лекції в закладах освіти (школах та садочках громади) на тему «Перша медична допомога», участь в заходах прийняли – 76 учнів.

В с.Іванківці проведено «іспиту» «На знання  правил дорожнього руху для пішоходів», в якому взяли участь 14 учнів з яких 4-ом вручено посвідчення «Відмінний пішохід».

 

5 день – 20.09.2018 року «У пошуках скарбів» проведено шкільний квест «У пошуках скарбів» для 15 учнів 9 класу ЗОШ смт Сатанів та 10 учнів 6 класу ЗОШ с. Іванківці.

У ДНЗ «Веселка» смт Сатанів проведено квест «Лісові герої» для вихованців старшої групи, в кількості – 22 особи.

 

6 день – 21.09.2018 року «Веломандри Сатанівською громадою» оголошено Днем без автомобіля.

Також в Сатанівській громаді проведено одноденний велопробіг, протяжністю – 33 кілометри. Участь в якому прийняли 65 осіб, більшість з яких учні шкіл громади, вчителі та вихователі.

Зупинки велопробігу: (2) Вусикова гора та скіфський курган; (3) с.Іванківці (обід в будинку культури о 13:00); (4) Бювет води «Збручанська»; (5) Санаторії Сатанова; (6) Свято-Троїцький монастир; (7) Некрополь/ кіркут (єврейське кладовище); (8) В’їзна брама та млин; (9) Сатанівська синагога; (10) Сатанівський замок. Всіх учасників забезпечено питною водою.

Впродовж велопробігу учасників супроводжували 2 поліцейські машини, медичний працівник та працівник селищної ради. Всі учасники здійснювали рух в жилетах. А також, кожному було вручено сувенір-подарунок – пончо-дощовик.

 

7 день – 22.09.2018 року «Всі на святкування до бобра на велосипеді»/«Зелене міні-містечко розваг для дітей».

Справжнім сюрпризом на святі стала несподівана поява чудового гостя – «Бобра», який прийшов привітати переможців конкурсів, познайомитися з присутніми. Вихід бобра спричинило неабиякий резонанс у дітей та дорослих. Діти були у захваті та підходили для спільного фото, не залишалися осторонь і дорослі, які посміхалися наче діти.

 

Під час реалізації проєкту проведено конкурс малюнків ««Зелений» транспорт очима дітей» у якому взяли участь 110 дітей. Розпорядженням селищного голови створено комісію з 7 осіб, які здійснювали відбір конкурсних робіт, в результаті чого 22 вересня на святкуванні переможці були нагородженні грамотами та цінними подарунками. А також для любителів фотографій оголошено конкурс «Фоторепортаж – я за сталі види транспорту» на який було подано 53 фотографії. Вищезазначеною комісією здійснено відбір фотографій та визначено переможців, яких також нагороджено грамотами та відповідними цінними подарунками.

 

РЕЗУЛЬТАТИ ПРОЄКТУ:

  • розроблено та облаштовано дитячий майданчик для вивчення правил дорожнього руху;
  • розроблено та виготовлено 2 типи буклетів (інформаційний – 1000 шт. та путівник маршруту – 2000 шт.);
  • створено 2 туристичні маршрути:
  • проведено одноденний веломаршрут, в якому взяли участь 65 учасників;
  • проведено пішохідний маршрут, в якому взяли участь 18 учнів ЗОШ смт Сатанів;
  • 56 учасників опитано у формі анонімного анкетування з допомогою використання сервісу Google форм;
  • 60 осіб відвідало кінофільм;
  • проведено спортивні змаганнях в 4 школах та 4 дошкільних навчальних закладах;
  • проведено 3 квести;
  • 57 учнів вивчили ПДР для пішоходів;
  • 306 учнів вивчили ПДР для велосипедистів;
  • 76 учнів навчилися надавати першу медичну допомогу;
  • на 25 % підвищено рівень обізнаності дітей правилам дорожнього руху;
  • започатковано процес розвитку велоінфраструктури, що в якості позивного прикладу сприятиме її розширенню поза рамками його реалізації.

 

БЮДЖЕТ:

55 817 грн.

 

ПУБЛІКАЦІЇ ПРО ПРОЄКТ:

Дата

Назва публікації

ЗМІ. Формат (друкований/електронний).

Посилання в мережі Інтернет

  1.  

11.07.2018

2 об’єднаних громади з Хмельниччини отримають гранти на розвиток екологічних видів транспорту

Сайт Хмельницької обласної державної адміністрації.

Електронний формат: http://www.adm-km.gov.ua/?p=41541

  1.  

13.07.2018

Сатанівська ОТГ отримає грант на розвиток екологічних видів транспорту

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат:

https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1531514323/    

  1.  

17.07.2018

Тридцять три кілометри на велосипеді – тиждень мобільності проведуть на Хмельниччині

сайт онлайн видавництва «Є».

Електронний формат:

https://ye.ua/syspilstvo/36862_ Tridcyat_tri_kilometri_na_velosipedi___ tizhden_mobilnosti_ provedut_na_Hmelnichchini.html

  1.  

19.07.2018

Дві громади Хмельниччини – Красилівська міська та Сатанівська селищна ОТГ – отримають гранти на розвиток екологічних видів транспорту

Інформаційний щотижневик Хмельниччини «Актуально для подолян».

Друкований формат.

  1.  

21.08.2018

Круглий стіл по написанню Програми розвитку сталих видів транспорту в Сатанівській ОТГ

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1534874867/

  1.  

30.08.2018

Давайте мандрувати разом по Сатанівській громаді!!!

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1535654863/

  1.  

31.08.2018

Конкурс дитячого малюнка ««Зелений» транспорт очима дітей»

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1535712949/

  1.  

31.08.2018

Конкурс фотографії «Фоторепортаж – я за сталі види транспорту»

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1535713368/

  1.  

31.08.2018

Опитування щодо транспортної поведінки мешканців Сатанівської ОТГ (анонімно)

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1535716905/

  1.  

03.09.2018

Велосипед ваш, харчування наше – Сатанів запрошує у шестигодинну веломандрівку

Сайт онлайн видавництва «Є». Електронний формат: https://ye.ua/syspilstvo/37620_ Velosiped_vash_harchuvannya_ nashe___Sataniv_zaproshuye_ u_shestigodinnu_velomandrivku.html

 

  1.  

07.09.2018

Піший похід в рамках Європейського тижня мобільності – 2018

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1536267959/

  1.  

07.09.2018

Круглий стіл з працівниками освіти щодо діяльності впродовж Європейського тижня мобільності – 2018

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1536268357/

  1.  

15.09.2018

Відкриття Європейського тижня мобільності – 2018

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1536985945/

  1.  

17.09.2018

Програма заходів Європейського тижня мобільності 2018 в Сатанівській громаді

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1537208809/

  1.  

19.09.2018

Запрошення «Всі на святкування до бобра на велосипеді»

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1537383147/

  1.  

22.09.2018

Велопробіг по громаді

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1537564008/

  1.  

22.09.2018

Всі на святкування до бобра на велосипеді

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1537636683/

  1.  

24.09.2018

Велопробіг 21 вересня 2018 року (фото/відеорепортаж)

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1537763406/

  1.  

24.09.2018

Тиждень безпеки дорожнього руху

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1537793794/

  1.  

24.09.2018

Підведення підсумків конкурсу малюнків

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1537804344/

  1.  

24.09.2018

Підведення підсумків фотоконкурсу

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1537806451/

  1.  

29.09.2018

Спортивні ігри, Кам’янський НВК (фото)

Сайт Сатанівської селищної ОТГ Електронний формат: https://satanivska-gromada.gov.ua/news/1538222160/

  1.  

07.09.2018

Піший похід в рамках Європейського тижня мобільності – 2018

Відео розміщене на YouTube-каналі  Сатанівської селищної ради.

Електронний формат:

https://www.youtube.com /watch?v=zm7TIDO6M88

  1.  

22.09.2018

«Всі на святування до бобра на велосипеді!»

Відео розміщене на YouTube-каналі  Сатанівської селищної ради.

Електронний формат:

https://www.youtube.com /watch?v=D793GNqRPQE

  1.  

23.09.2018

Велопробіг 21 вересня 2018 року (відеорепортаж)

Відео розміщене на YouTube-каналі  Сатанівської селищної ради.

Електронний формат:

https://www.youtube.com /watch?v=YnyxYmJAnLI

 

КОМАНДА ПРОЄКТУ:

Алла Дахновець – координатор та фінансовий менеджер проєкту.

Оксана Новоселецька – менеджер проєкту.

Анатолій Ренчкаль – IT-спеціаліст, вебдизайнер проєкту.

Ганна Степанівна Нищенко – бухгалтер проєкту.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь