A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Клинівчани у Лісоводському будинку - інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів

Дата: 14.02.2017 19:30
Кількість переглядів: 1150

Фото без описуЛюди похилого віку, потребуючі допомоги, будинки-інтернати - це не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, а це і привід до роздумів щодо подальшої долі кожного з нас.

І саме 14 лютого клинівчани відвідали Лісоводський  будинок - інтернат для громадян похилого віку та інвалідів. Маленькі школярики та молодь, працівники Клинівського СБК та парафіяни храму Святого пророка Іллі, що у селі Клинове вибрали саме цей день – День Святого Валентина, аби ще раз насамперед собі сказати одну із Божих заповідей «Люби свого ближнього, як самого себе».

Юні артисти подарували  жителям цього будинку щирі побажання, колядки та уривок із театралізованої композиції «Клинівське весілля». Під час виступу  аматорів сцени, очі у глядачів загорілися щастям від спогадів про минулі молоді роки, а дехто навіть і підспівував, адже співали для них весільні обрядові пісні, які вони добре знали.

Клинівські парафіяни та артисти зібрали для мешканців будинку-інтернату смачні даруночки.

Для  юних артистів такий глядач дещо незвичний  - люди,  позбавлені родинного тепла та потребують притулку, стороннього догляду, лікування. Усмішка якось не дуже виходила щирою та артистичною. Але їм на серці ставало тепліше від того, що ці люди мають такий затишний прихисток. Тут тепло, чисто, пахне домашніми наїдками. Колектив Лісоводського будинку – інтернату, на чолі із директором Оленою Юріївною Маринчук дуже добре дбають про своїх мешканців. Делікатно, обережно, з любов'ю і терпеливістю вони відносяться до кожного. Своїми  словами  і поведінкою вони висловлюють синівську повагу і милосердя,  доброту і відданість немов до рідних батьків.

Клинівчани вертали додому, а з уст не сходила тема: «Шануй батька твого і матір твою, і добре тобі буде, і довго житимеш на землі».

В цій  соціально-медичній установі  постійно проживають одинокі, літні люди Городоцького та Чемеровецького районів, які позбавлені родинного тепла та потребують притулку, стороннього догляду, лікування. Серед них  -  четверо із Клинового.

Лиховітер Ганна Антонівна (с. Клинове) Сатанівська громада

Довгошлюбна Юлія Іванівна (с. Клинове) Сатанівська громада

Адамишен Антон Михайлович (с.Клинове) Сатанівська громада

Середа Леоніда Андріївна (с. Юринці) Сатанівська громада

Колектив Лісоводського будинку – інтернату піклується про людей які здебільшого не змогли дати ради своїй хворобі, хто не хоче проживати на самоті. Саме тому в цьому закладі кожна знедолена людина завжди знайде притулок, опіку і турботу.

Директор Маринчук Олена Юріївна



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь