Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Два важливих правила стосунків 💞на відстані у час війни.

Дата: 14.05.2024 13:59
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Стосунки на відстані у час війни – справжнє випробування для пари, особливо в тяжкий період, коли обидва партнери перебувають у стресі та цей стан підкреслюється фізичною дистанцією. 
Зазвичай партнери допомагають один одному переживати важкі емоції, але на відстані це робити складніше. Також неможливою стає фізична близькість, спільне дозвілля та спільні завдання, все те, що зближує пару. Окрім цього тривогу викликає те, що люди не розуміють, коли зможуть знов побачитися. Партнерам стає важко підтримувати один одного, а через небезпеку та постійний страх за майбутнє, стосунки взагалі відходять на другий план.
💬“Перші тижні розлуки навпаки посилюють почуття, але потім виникає враження, що кожен в парі має своє життя. З’являється відчуття самотності, образи, страх втрати партнера. Через це виникає роздратування та постійні сварки. Є два головних правила, які допоможуть зберегти відносини на відстані, і обидва вони стосуються комунікації”, - говорять у КЗ «Будинок Ветеранів» РМР.
Правило 1️⃣. Додайте інтимності розмовам
Кажіть коханій людині менше фактів та більше думок і почуттів. Якщо ви хочете зберегти стосунки на відстані, говорити треба про почуття.
Кажіть, що ви сумували, що ви багато думали та переосмислили тощо. Кожна пара має інтимність в стосунках, і зараз, коли немає можливості торкатися один одного, треба передати цю інтимність в словах. 
Не соромтеся і не думайте, що зараз не час для проявів почуттів.
Правило 2️⃣. Контролюйте емоції
Перше, що хочеться зробити під час розмови з коханою людиною – почати жалітися, плакати та навіть агресувати. Робити цього не можна, бо кожна ваша розмова має бути надихаючою та приємною. 
Якщо після розмови людина відчуває смуток, то якість розмови погана, а саме незадовільна якість комунікації призведе до погіршення стосунків. Коли людина відчуває спустошення після спілкування, поступово вона буде менше виходити на зв'язок, це захисна реакція психіки. Тож, щоб не втратити стосунки під час війни, варто дуже багато уваги приділяти тому, які емоції ви даєте партнеру.
Фото: Getty Images


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь