A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Перший «Клас безпеки» в Сатанівській ТГ

Дата: 14.03.2024 11:37
Кількість переглядів: 778

В опорному закладі освіти Сатанівський ліцей сьогодні, 14 березня, відкрито перший в Сатанівській ТГ Клас безпеки.

Фото без опису

«Клас безпеки» — це спільний проєкт Нацполіції та ДСНС за підтримки ЮНІСЕФ. Основна мета  - доступно пояснити дітям правила безпечної поведінки, особливо під час війни.

У навчальному закладі відтепер  впроваджено  нову культуру у навчанні – освіту заради безпечного життя. Учні від першого до одинадцятого класів пізнаватимуть світ безпеки у побуті завдяки рятувальній справі; розумітимуться на правах та обов'язках громадянина завдяки досвіду правоохоронців; вмітимуть надавати першу допомогу до приїзду швидкої, завдяки знанням із домедичної підготовки.

Фото без опису

У перший день роботи Класу, на подвір'ї навчального закладу рятувальники провели майстер-клас: «Причини виникнення пожежі у побуті та їх гасіння». Своєю чергою сапери попередили про вибухонебезпечні предмети та алгоритм дій під час їх  виявлення. Місцеві рятувальники провели учням ігровий урок про життєвоважливу інформацію, яка допоможе зберегти життя: правила безпеки в побуті і в школі та як дати собі раду в екстремальних умовах.

Навчанню безпеки виділять кілька годин на тиждень для кожного класу та в залежності від вікових категорій. Викладатимуть вчителі з представленими у Класі макетами, манекенами, наочними атрибутами та навчальним матеріалом від ЮНІСЕФ. Сам же клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для надання домедичної допомоги, тематичними матеріалами з правил пожежної безпеки, правил безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів, а також представлені засоби захисту та спорядження рятувальників.

Фото без опису

Під час занять у Класі безпеки діти різних вікових груп зможуть навчатися основам з пожежної та протимінної безпеки, правилам поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», як правильно надавати домедичну допомогу, які служби викликати порятунку у різних ситуаціях та яку слід надати інформацію про надзвичайну ситуацію.

Одним словом – цікаво і просто вивчати правила безпеки життєдіяльності та алгоритми реагування на надзвичайні події.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь