Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Прокурорами у суді доведено порушення інтересів держави в бюджетній сфері

Дата: 23.10.2023 16:38
Кількість переглядів: 292

Фото без опису

Прокурорами Волочиської окружної прокуратури з місцем дислокації в м. Городок, реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, встановлено, що в грудні 2020 року за результатами проведення відкритих торгів через веб-портал «Prozorro»  між відділом освіти, молоді та спорту Городоцької міської ради та хмельницьким товариством укладено договір про постачання електричної енергії.

Встановлено, що упродовж 2021 року товариством шляхом надіслання 11  комерційних пропозицій  необґрунтовано збільшувалася ціна за електричну енергію та зменшувалися об’єми її постачання. Внаслідок цього відділом освіти, молоді та спорту Городоцької міської ради постачальнику електроенергії надміру сплачено кошти в сумі майже 650 тис грн.  

З метою захисту інтересів держави Волочиською окружною прокуратурою до Господарського суду Хмельницької області пред’явлено позовну заяву про визнання недійсними додаткової угоди до договору та комерційних пропозицій і стягнення безпідставно отриманих товариством коштів у сумі майже 650 тис. грн.

Прокурорами в суді доведено обґрунтованість позовних вимог. Рішенням Господарського суду Хмельницької області від 08.06.2023 позов окружної прокуратури задоволено в повному обсязі. Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду від 10.10.2023 вказане рішення залишено без змін.

Рішення суду, що набрало законної сили, підлягає обов’язковому виконання, тому кошти в сумі майже 650 тис. грн підлягають поверненню до місцевого бюджету.

Також, в ході реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді аналогічне порушення виявлено окружною прокуратурою при виконанні договору, укладеного між відділом культури, національностей, релігій та туризму Городоцької міської ради та хмельницьким товариством щодо постачання природного газу.

Прокурорами в суді доведено, що упродовж жовтня 2020 року за ініціативи постачальника, сторонами протиправно збільшено ціну на природний газ, внаслідок чого відділом культури, національностей, релігій та туризму Городоцької міської ради надміру сплачено кошти в сумі майже 80 тис. грн.

Позовну заяву окружної прокуратури про стягнення надміру сплачених коштів за договором про закупівлю товарів за бюджетні кошти Господарським судом Хмельницької області задоволено в повному обсязі.

В серпні поточного року вказане рішення набрало законної сили та у вересні відповідачем у справі повернуто відділу культури, національностей, релігій та туризму Городоцької міської ради надміру сплачено кошти в сумі майже 80 тис. грн.

Захист інтересів держави у бюджетній сфері і надалі залишається одним із пріоритетних напрямків в діяльності прокуратури.

Прокурор Волочиської окружної прокуратури Алла ТУРАНСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь