A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

За вчинення розбійного нападу чоловік може провести за гратами до 15 років позбавлення волі

Дата: 29.09.2022 09:48
Кількість переглядів: 722

За процесуального керівництва прокурорів Волочиської окружної прокуратури у вересні поточного року до суду скеровано обвинувальний акт щодо жителя Городоцької ОТГ по обвинуваченню у вчиненні розбійного нападу.

Подія сталася у серпні 2022 року в с. Стара Пісочна Городоцької ОТГ Хмельницького району.

Як встановлено слідством, 07 серпня 2022 року близько 17 години  чоловік, який вже відбував покарання у місцях позбавлення волі, вирішив вчинити розбійний напад на місцевого жителя з метою заволодіння його грошовими коштами та майном.

Тоді ж, реалізуючи свій злочинний умисел, він, переслідуючи корисливий мотив, розуміючи, що в країні введено воєнний стан Указом Президента України №66/2022 від 24.02.2022, відчинивши вхідні двері, незаконно проник в житловий будинок потерпілого. Чоловіка не зупинило, що він вчиняє злочин відносно потерпілого, 1928 року народження, який є особою похилого віку і за станом здоров’я не міг чинити йому активного фізичного опору. При цьому, обвинувачений, з метою особистого збагачення, умисно напав на потерпілого, а саме: тримаючи в  руці кухонний ніж, приставив його лезо до шиї потерпілого, висловлюючи усні вимоги передати йому грошові кошти та погрожуючи вбивством із застосуванням вказаного ножа у разі невиконання вимог. Однак, як виявилося, жодних грошових коштів у будинку потерпілого не було, тому обвинувачений заволодів двома мобільними телефонами та годинником потерпілого.

Умисні дії чоловіка кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 КК України, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, із проникненням у житло, вчинений в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокурор Волочиської окружної прокуратури Алла ТУРАНСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь