A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Жителя Городоцької громади притягнуто до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом

Дата: 11.07.2022 11:30
Кількість переглядів: 462

Фото без описуВ листопаді 2021 року житель Городоцької громади перебуваючи в м. Городок, в ході розпивання алкогольних напоїв спільно з потерпілим – власником автомобіля, скориставшись довірою останнього взяв ключі від автомобіля під приводом того, що погано себе почуває та хоче відпочити на задньому сидінні.

Після цього, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, не маючи будь-яких законних прав на автомобіль, всупереч волі власника, діючи незаконно, умисно, сів за кермо вказаного автомобіля та за допомогою ключа запалення, запустив його двигун та незаконно ним заволодів покинувши місце події. 

В подальшому пересуваючись на автомобілі, яким незаконно заволодів, не впорався з керуванням, втратив контроль над транспортним засобом та  вчинив дорожньо-транспортну пригоду.

29.11.2021 за вказаним фактом Хмельницьким районним управлінням поліції розпочато кримінальне провадження, яке за наслідками досудового розслідування 30.12.2021 направлено з обвинувальним актом для розгляду по суті до Городоцького районного суду.

В ході судового розгляду за принципової позиції прокурорами Волочиської окружної прокуратури забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення у зазначеному кримінальному провадженні та доведено винуватість особи, причетної до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, яке 24.05.2022 розглянуто Городоцьким районним судом та винну особу, з врахуванням повного відшкодування заподіяної майнової шкоди, засуджено за ч. 1 ст. 289 КК України до покарання у виді 3 років позбавлення волі із звільненням від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 рік.

Прокурор Волочиської окружної прокуратури Максим МАНИЛЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь