A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Не пали траву, збережи природу

Дата: 21.02.2022 09:14
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

З метою попередження пожеж у природних екосистемах та забезпечення пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей Сатанівська селищна рада повідомляє про неприпустимість випалювання сухої трави та спалювання сухостою, дерев та сміття.

Випалювання сухої рослинності має згубний вплив на стан навколишнього природного середовища, адже призводить до руйнування екосистеми (знищення рослин, комах, птахів та тварин), забруднення атмосферного повітря, погіршення якості ґрунту. Найбільша кількість пожеж, як правило, припадає на весняно-літній період.

Пожежі можуть виникати у лісових масивах, на торфовищах, сільгоспугіддях та інших територіях, що призводить до зниження захисних та водоохоронних властивостей лісу, знищуються лісові масиви, забруднюється атмосфера, порушується тепловий баланс, а в окремих випадках знищуються будівлі та гинуть люди.

Наголошуємо, що регулярні підпали зменшують біорізноманіття та порушують природну рівновагу. Саме тому, зважаючи на збільшення кількості загорянь у природних екосистемах та на відкритих територіях, закликаємо громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у спекотний період.

Нагадуємо, спалення сухої рослинності забороняється в Україні та передбачає відповідальність згідно діючого законодавства.


КОДЕКС УКРАЇНИ ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ

Стаття 77 Порушення вимог пожежної безпеки в лісах

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах - тягне за собою накладення штрафу на громадян від дев’яноста до двохсот сімдесяти (від 1530-4590 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двохсот сімдесяти до дев’ятисот (від 4590-15300 гри.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот сімдесяти до дев’ятисот (від 4590-15300 гри.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від шістсот тридцяти до однієї тисячі восьмисот (від 10710-17000 гри.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 77-1 Самовільне випалювання рослинності або її залишків

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти (від 3060-6120 гри.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти (від 15300-21420 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно- заповідного фонду, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти (від 6120-12240 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот (від 21420- 30600грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь