A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

АЧС – небезпека поряд

Дата: 24.12.2021 11:14
Кількість переглядів: 447

Фото без описуЗ метою запобігання занесення на територію Хмельницької області збудника африканської чуми свиней Городоцьке управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує, про те, що 14 грудня 2021року в свиней, що належать гр. Ковальчуку Т.С. в с. Опришени, Чернівецького району, Чернівецької області, що на кордонах Хмельницької області було встановлено захворювання свиней на африканську чуму. 

Наразі АЧС – чи не найнебезпечніша з усіх хвороб свиней, оскільки її занесення супроводжується:

  • Високою смертністю серед ураженого поголів’я і значними економічними збитками, зумовленими відсутністю вакцини й необхідністю знищувати усе, навіть потенційно інфіковане стадо (або поголів’я в населених пунктах в зоні захисту).

  • Запровадженням спеціального режиму для свиногосподарств та обмежень у сфері торгівлі свинарською продукцією, що впливає на ціни та доступність свинини для споживачів.

  • Комплексом витрат на проведення моніторингових та діагностичних досліджень, організацію профілактичних та ліквідаційних заходів.

З метою недопущення захворювання на територію Городоччини необхідно посилити контроль по недопущенню контакту з іншими тваринами.

Фахівці Городоцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області звертаються до населення і керівників свиногосподарств, у разі виявлення підозрілої (невластивої) поведінки свиней повідомляти працівників лікарні (дільниці) ветеринарної медицини зони обслуговування.

Вірус африканської чуми свиней не становить небезпеки для людини, але загрожує продовольчій безпеці країни - памятайте про це!

Городоцьке   управління ГУ  Держпродспоживслужби в  Хмельницькій  області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь