A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Колишній поліцейський поніс відповідальність за порушення вимог антикорупційного законодавства

Дата: 25.10.2021 11:20
Кількість переглядів: 480

Фото без опису

Волочиською окружною прокуратурою вживаються заходи у сфері запобігання та протидії корупції.

Законодавство передбачає обов’язок посадовців відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у тому числі після припинення повноважень.

Відповідно до п. п. 2 п. 5 розділу ІІ Порядку формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого Рішенням НАЗК № 3 від 10.06.2016, декларація особи, яка припинила діяльність (декларація «після звільнення») – декларація, яка подається відповідно до абз. 2 ч. 2 ст. 45 Закону з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком, у якому було припинено діяльність. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація.

Проте встановлено, що один із колишніх дільничних офіцерів Городоцького відділу поліції, який є суб’єктом декларування, в порушення абзацу 1 частини 2 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, тобто за період не охоплений раніше поданими деклараціями, шляхом заповнення відповідних форм на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції маючи на те можливість, подав лише 30 травня 2021 року.

Внаслідок цього, Хмельницьким управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України складено протокол про вчинення вказаним працівником поліції адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Завдяки активній та принциповій позиції прокуратури, Городоцький районний суд погодився із доводами прокурора про наявність у діях колишнього поліцейського складу адміністративного правопорушення та постановою від 12.10.2021 визнано його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

 

Прокурор Волочиської окружної прокуратури       Максим МАНИЛЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь