A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Окружна прокуратура вимагає повернення у державну власність незаконно приватизованої землі на територіях Сатанівської та Городоцької територіальних громад

Дата: 21.05.2021 10:34
Кількість переглядів: 713

Чинним законодавством кожному громадянину України гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства - не більше 2 гектарів.

Реалізація цієї норми закону проводиться шляхом подачі особою, яка бажає отримати земельну ділянку у власність, до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування заяви, в якій громадянин підтверджує, що раніше ним земельні ділянки даної категорії в межах норм безоплатної приватизації не отримувались.

Окружною прокуратурою виявлено випадки зловживання громадянами правом на отримання земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Встановлено, що три жителя області, приховуючи факт одержання землі в межах норм безоплатної приватизації, повторно безоплатно набули у власність для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки площею по 2 га, які розташовані на території Сатанівської та Городоцької територіальних громад.

Таким чином, вказані особі двічі та більше разів скористались правом на безкоштовне отримання з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Реагуючи на виявлені порушення, з метою повернення земельних ділянок у державну власність, окружною прокуратурою упродовж поточного року пред’явлено в районний суд три позовні заяви про визнання недійсними наказів ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області щодо передачі у власність земельних ділянок та витребування їх у власність держави загальною площею 6 га вартістю 432 тис. грн.

На даний час, Городоцьким районним судом дві позовні заяви розглянуто та задоволено, одна позовна заява перебуває на розгляді.

Прокурор Волочиської окружної прокуратури  М. Манилюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь