A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Актуальна інформація про застосування РРО

Дата: 23.04.2021 20:35
Кількість переглядів: 516

Голонве управління ДПС у Хмельницькій області нагадує, що вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій, програмних реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних та Порядок передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів Державної податкової служби України затверджено наказом Міністерства фінансів України від 17.10.2020 за №1744/22056 (далі вимоги 1057 та Порядок №1057 відповідно).

Згідно з пунктом 10 статті 17 Закону № 265 у разі неподання до контролюючих органів звітності, пов’язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій через дротові або бездротові канали зв’язку, в разі обов’язковості її подання, до суб’єктів господарювання застосовується фінансова санкція у розмірі тридцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн.).

Реквізити фіскального касового чека на товари (послуги) визначено п. 2 розділу 2 Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 №13, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 11.02.2016 за №220/28350 (далі – Положення №13).

Згідно з абзацом восьмим п. 2 розділу 3 Положення №13 фіскальний касовий чек на товари (послуги) має містити, зокрема, код товарної під категорії згідно з УКТ ЗЕД (зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством).

З 01.08.2020 року код УКТ ЗЕД підакцизного товару – обов’язковий реквізит фіскального чеку. Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції, зобов’язані проводити  розрахункові операції  через реєстратори розрахункових операцій (далі РРО) та/або програмні РРО з використанням режиму попереднього програмування  найменування товарів (послуг) із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів, цін товарів (послуг) та обліку їх кількості. Відповідні зміни внесені до п. 11 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР  Законом України від 20.09.2019 № 128-ІХ «Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

У разі проведення розрахункових операцій через РРО та/або програмні РРО без використання режиму попереднього програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, ціни товару та обліку його кількості, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 грн.) (п. 7 ст. 17 Закону №265 (у редакції Закону №128).

Таким чином, суб’єкти господарювання зобов’язані програмувати та відображати у чеках РРО/ПРРО коди УКТ ЗЕД та подавати до систем обліку даних ДПС копії розрахункових документів із зазначенням усіх обов’язкових реквізитів фіскального касового чека на товари (послуги). 

 

Начальник ДПІ Городоцької державної податкової інспекції ГУ ДПС у Хмельницькій області

Наталія Хорошова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь