A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Початок громадського обговорення щодо врахування громадських інтересів щодо зразків герба та прапора сіл, що входять до складу Сатанівської селищної ради

Дата: 03.03.2021 18:22
Кількість переглядів: 1479

Відповідно до указу Президента України «Про впорядкування геральдичної справи в Україні» від 18.05.2000р.,з метою збереження історичної та культурної спадщини сіл, утвердження звичаїв та традицій українського народу, патріотичного виховання молоді, створення офіційної символіки населених пунктів що увійшли до складу Сатанівської  селищної ради об’єднаної територіальної громади: Андріївка, Веселець, Вигнанка, Журавлинці, Куманів, Ліпибоки, Хоптинці та хутір Підлісний Веселець - Сатанівська селищна рада повідомляє про початок громадського обговорення щодо врахування громадських інтересів щодо зразків герба та прапора вищеназваних населених пунктів.

Пропозиції подавати до старости Хоптинецького старостинського округу або в приміщенні Сатанівської селищної ради, вул. Бузкова 135Ж, смт Сатанів Городоцького району Хмельницької області до 17.00 години  02. 04. 2021 року.

Громадські слухання буде проведено 05 квітня о 12:00 годині в приміщенні Сатанівської селищної ради (зал засідань).

Зображення та опис символіки надано автором, правки не вносились Сатанівською селищною радою.


Опис та пояснення символіки села Андріївка Сатанівської ТГ Хмельницької області

Опис герба села Анріївка

Щит поділений скошено чотиричасно срібним хрестом. У першій лазуровій частині золоте сонце з шістнадцятьма променями. У другій і третій зелених частинах золоті кола з червоним трипільським візерунком. У четвертій червоній, мурованій чорним, золотий дзвін. Щит вписаний в декоративний картуш, унизу якого напис "АНДРІЇВКА", і увінчаний золотою сільською короною.

Опис штандарта села Анріївка

Квадратне полотнище поділене косим білим хрестом з шириною рамен в 1/8 ширини прапора. На верхній синій частині жовте сонце з шістнадцятьма променями. На древковій і вільній зелених частинах жовті кола з червоним трипільським візерунком. На червоній, мурованій чорним, золотий дзвін.

Пояснення символіки

Косий («андріївський) хрест – символ назви села. Золоте сонце – символ Поділля, трипільські візерунки – символ трипільського поселення, що існувало в цій місцевості, дзвін у мурованій частині – знак костьолу, що існує в селі.


Опис та пояснення символіки села Веселець Сатанівської ТГ Хмельницької області

Опис герба села Веселець

В лазуровому щиті срібна перекинута понижена кроква, супроводжувана вгорі золотою головою оленя з срібними рогами, у верхньому правому куті золотий півмісяць ріжками догори, над яким золота шестипроменева зірка. Знизу кроква супроводжується двома срібними вигнутими протиоберненими рибами в стовп. Щит вписаний в декоративний картуш, унизу якого напис "ВЕСЕЛЕЦЬ", і увінчаний золотою сільською короною.

Опис штандарта села Веселець

На синьому квадратному полотнищі біла V-подібна смуга шириною в 1/6 ширини прапора, що йде від 1/8 до 1/4 висоти прапора. На верхній частині жовта голова оленя з білими рогами, у верхньому древковому куті жовтий горизонтальний півмісяць ріжками догори, над яким жовта шестипроменева зірка. На нижній частині дві білі вигнуті протиобернені вертикальні риби.

Пояснення символіки

Голова оленя – частина герба Сатанова; півмісяць і зірка – частина герба Сенявських. Риби – символ великої кількості ставків.


Опис та пояснення символіки села Вигнанка Сатанівської ТГ Хмельницької області

Опис герба села Вигнанка

Щит поділений увігнутою срібною кроквою. В першій пурпуровій частині на зеленій вигнутій базі стоїть срібний лебідь з розпростертими крилами, золотими дзьобом і лапами. В нижній лазуровій частині дві золоті протиобернені риби в правий і лівий перев’язи. Щит вписаний в декоративний картуш, унизу якого напис "ВИГНАНКА" і рік "1241", і увінчаний золотою сільською короною.

Опис штандарта села Вигнанка

Квадратне полотнище поділене білою вигнутою смугою в 1/3 ширини прапора, що йде від 1/6 висоти до низу. На верхній пурпуровій частині на зеленій вигнутій базі стоїть білий лебідь з розпростертими крилами, жовтими дзьобом і лапами. На нижніх синіх частинах дві жовті діагональні риби, обернені до древкового і вільного країв, головами догори.

Пояснення символіки

Лебідь – символ великої кількості цих птахів на ставах біля села, а також символ родини Залевських, що були власниками села. Риби – символ великої кількості ставків.


Опис та пояснення символіки села Журавлинці Сатанівської ТГ Хмельницької області

Опис герба села Журавлинці

В срібному щиті лазуровий правий перев’яз, на якому летять три срібних журавлі з червоними дзьобом і лапами і чорним оперенням, супроводжуваний вгорі червоним сонцем з шістнадцятьма променями, а знизу червоним ралом. Щит вписаний в декоративний картуш, унизу якого напис "ЖУРАВЛИНЦІ", і увінчаний золотою сільською короною.

Опис штандарта села Журавлинці

Квадратне полотнище поділене нисхідними від древка діагоналями  на рівновеликі білу, синю і білу частину. На середній смузі до древка летять три білих журавлі з червоними дзьобом і лапами і чорним оперенням. На верхній білій смузі червоне сонце з шістнадцятьма променями, на нижній білій червоне рало.

Пояснення символіки

Журавлі – символ назви села, сонце – символ Поділля, рало – символ землеробства.


Опис та пояснення символіки села Куманів Сатанівської ТГ Хмельницької області (перший варіант)

Опис герба села Куманів

Щит перетятий золотим і зеленим. В першій частині п’ять чорних ластівок з срібними грудьми, 2, 1 и 2, середня більша, в другій – золотий глечик, з якого ллється срібна вода. Щит вписаний в декоративний картуш, унизу якого напис "КУМАНІВ", і увінчаний золотою сільською короною.

Опис штандарта села Куманів

Квадратне полотнище поділене горизонтально на дві рівновеликі частини – жовту і зелену. На верхній смузі п’ять чорних ластівок з білими грудьми, середня більша, на нижній – жовтий глечик, з якого ллється біла вода.

Пояснення символіки

Ластівки – символ великої кількості цих птахів в селі, глечик – символ початку ріки Сквили.


Опис та пояснення символіки села Куманів Сатанівської ТГ Хмельницької області (другий варіант)

Опис герба села Куманів

В лазуровому щиті три срібних гори, середня вища, обтяжених червоним куманцем; над середньою горою золоте сонце без обличчя з шістнадцятьма променями, з двох бічних гір б'ють срібні фонтани. Щит вписаний в золотий картуш і увінчаний золотою сільською короною. Внизу щита напис "Куманів" і рік "1404".

Опис штандарта села Куманів

Квадратне полотнище поділене горизонтально на дві рівновеликі смуги у п'ять зламів, бічні нижчі від середнього. На білій смузі червоний куманець, на синій смузі жовте сонце без обличчя з шістнадцятьма променями, по сторонам від якого з бічних зламів б'ють білі фонтани.

Пояснення символіки

Куманець - символ назви села; гори - символ місцевості, фонтани означають велику кількість мінеральних джерел.


Опис та пояснення символіки села Ліпибоки Сатанівської ТГ Хмельницької області

Опис герба села Ліпибоки

В срібному щиті зелений стовп, обтяжений чотирма срібними квітками липи і супроводжуваний з кожного боку трьома зеленими листками липи в стовп. Щит вписаний в декоративний картуш, унизу якого напис "ЛІПИБОКИ", і увінчаний золотою сільською короною.

Опис штандарта села Ліпибоки

Квадратне полотнище розділене вертикально на три рівновеликі смуги – білу, зелену, білу. На білих смугах по три  зелених листки  липи один над другим, на зеленій – три білих квітки липи одна над другою.

Пояснення символіки

Герб означає легенду про походження назви села вздовж дороги, по обидва боки від якої росли липи.


Опис та пояснення символіки села Хоптинці Сатанівської ТГ Хмельницької області

Опис герба села Хоптинці

Щит поділений скошено чотиричасно срібним хрестом. У першій лазуровій частині золоте сонце з шістнадцятьма променями. Друга і третя частини червоні. У четвертій зеленій три срібних коси в балку, лезами вгору, кожна верхня менша від нижньої. Щит вписаний в декоративний картуш, унизу якого напис "ХОПТИНЦІ", і увінчаний золотою сільською короною.

Опис штандарта села Хоптинці

Квадратне полотнище поділене косим білим хрестом з шириною рамен в 1/8 ширини прапора. На верхній синій частині жовте сонце з шістнадцятьма променями. Древкова і вільна частини червоні. На нижній зеленій три білих горизонтальних коси лезами догори. вістрями до древка частини.

Пояснення символіки

Золоте сонце – символ Поділля, коси – натяк на назву села (косити хопту).


Опис та пояснення символіки хутору Підлісний Веселець Сатанівської ТГ Хмельницької області

Опис герба хутору Підлісний Веселець

В лазуровому щиті срібна перекинута понижена кроква. В першій лазуровій частині золота голова оленя з срібними рогами, у верхньому правому куті золотий півмісяць в балку ріжками догори, над яким золота шестипроменева зірка. У другій частині в зеленому полі два дубових листки, що виходять з однієї точки в правий і лівий перев’язи, обрамлені знизу сімома золотими жолудями. Щит вписаний в декоративний картуш, унизу якого напис "ПІДЛІСНИЙ ВЕСЕЛЕЦЬ", і увінчаний золотою сільською короною.

Опис штандарта хутору Підлісний Веселець

На синьому квадратному полотнищі біла V-подібна смуга шириною в 1/6 ширини прапора, що йде від 1/8 до 1/4 висоти прапора. На верхній синій частині жовта голова оленя з білими рогами, у верхньому древковому куті жовтий горизонтальний півмісяць ріжками догори, над яким жовта шестипроменева зірка. На нижній зеленій частині два жовтих діагональних дубових листки, облямовані сімома жовтими жолудями.

Пояснення символіки

Голова оленя – частина герба Сатанова; півмісяць і зірка – частина герба Сенявських. Листя і жолуді – символ назви села.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь