A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Про підсумки роботи у 2020 році та плани на 2021 рік: Загальні збори регіонального відділення АМУ відбулися у Хмельницькому

Дата: 09.02.2021 09:39
Кількість переглядів: 360

Фото без опису

8 лютого у Хмельницькому регіональному центрі підвищення кваліфікації відбулися Загальні збори регіонального відділення Асоціації міст України. На зібрані були присутні: Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, голова Хмельницького РВ АМУ, мер Славути Василь Сидор, голови громад Хмельниччини, представники обласної ради, очільники Хмельницької, Кам’янець-Подільської та Шепетівської районних рад і регіональні консультанти проекту «ПУЛЬС».

Відкрив збори голова Хмельницького РВ Василь Сидор. Він подякував колегам за продуктивну співпрацю у відстоюванні інтересів громад у 2020 році та розповів на чому варто зосередити зусилля у прийдешньому році.

Зокрема, наголосив, що тепер усі громади рівні та мають прямі міжбюджетні відносини. «Сьогодні ми не прив’язані до кількості жителів громади. Однакові права має обласний центр і невелика селищна громада. Це об’єднало нас і дозволяє працювати ще активніше і бути почутими на найвищому рівні. Ми ніколи не протистояли найвищій владі і ставимо одне завдання – проблеми ОМС маємо вирішувати спільно». Вкотре наголосив на необхідності фінансової підтримки для того, щоб місцеві бюджети могли покривати витрати на делеговані державою повноваження (пільговий проїзд, оплата зв’язку та інше) та на необхідності поповнювати місцеві бюджети завдяки збереженому акцизу на пальне, ПДФО та іншому.

Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан розповів про роль АМУ у захисті прав та інтересів органів місцевого самоврядування, здійсненні активної законотворчої діяльності, яка дозволила підвищити фінансову спроможність усіх територіальних громад.

Окремо обговорили тему підняття тарифів, яка зараз стала дуже актуальною. «На жаль, у нас важко йде процес співпраці із Урядом. Ми не можемо узгодити текст Меморандуму про співпрацю. Міське самоврядування повинно мати гарантії того, що місцеві бюджети не постраждають» - підкреслив Олександр Симчишин, мер Хмельницького.

Олександр Слобожан проінформував про стан перемовин із Урядом у процесі підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води: «Цей документ повинен бути основою. Ми хочемо домогтися зниження тарифів і недопущення кризи підприємств теплопостачання» - підкреслив виконавчий директор АМУ.

«Вплинути на ситуацію можна лише спільними зусиллями. Тому важливо, що Асоціація міст України об’єднує усіх представників ОМС і ми можемо зробити більше для кожної громади краю та України» - підсумував Микола Мельничук, мер Старокостянтинова.

Оскільки на зібранні були присутні і голови громад, які не є членами Асоціації міст України в Хмельницькій області, голова регіонального відділення АМУ Василь Сидор розповів про роботу Хмельницького РВ у 2020 році.

«155 млрд гривень вдалося зберегти для місцевих бюджетів у 2020 році. Змогли відстояли багато необхідних для розвитку громад джерел доходів. Ми добре знаємо, що лише спільними зусиллями можна відстоювати інтереси місцевого самоврядування. Велика перемога – це збереження акцизу на пальне для громад, збереження податку на землю для Укрзалізниці, та зарахування частки ПДФО для місцевих бюджетів» - підкреслив Василь Сидор.

Також обговорили актуальні проблеми громад Хмельниччини та шляхи їх вирішення: фінансування освіти та медицини, сплата пайової участі забудовниками, формування тарифів, та діючі реформи, які стосуються роботи органів місцевого самоврядування, а саме, які пропозиції можна надати від регіонального відділення для їх покращення.

Наголосили і на можливості співпраці із районними та обласною радами, адже усі органи місцевого самоврядування об’єднує одна мета – забезпечення добробуту та процвітання усіх громад: від найменшого селища до обласного центру.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь