Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Як скористатись послугами Хмельницького обласного соціального центру матері та дитини

Дата: 04.01.2021 19:50
Кількість переглядів: 764

Фото без опису

З кожним роком в Україні стає більш актуальною проблема соціального сирітства та відмови батьків від своїх новонароджених дітей. Незважаючи на те, що турбота про здоров'я матері і дитини є одним з основних національних пріоритетів, вагітні жінки та матері з дітьми опиняються в складних життєвих обставинах у зв'язку з насильством в сім'ї, осудом з боку рідних і близьких, скрутним матеріальним становищем. Як наслідок, жінки не можуть забезпечити належний догляд новонародженим дітям, оскільки самі потребують допомоги.

Щоб допомогти таким жінкам, у Хмельницькій області функціонує Державний заклад «Хмельницький обласний соціальний центр матері і дитини». Наша робота скерована на профілактику соціального сирітства та зміцнення інституту сім'ї шляхом формування відповідального материнства, прихильності матері до дитини, запобігання передачі дітей до інтернатних закладів. Робота фахівців центру спрямована на  надання вагітним жінкам (на 7-9 місяці вагітності) і матерям з дітьми від народження до 18 місяців , які опинилися в складних життєвих обставинах, тимчасового житла і комплексу соціальних послуг. Підставою для зарахування до центру  є перебування в складних життєвих обставинах, таких, як відсутність житла, насильство в сім'ї, скрутне матеріальне становище.

У закладі клієнток навчають доглядати та виховувати діток, готують до самостійного життя разом з дитиною. Для цього у Центрі працюють підготовлені спеціалісти, які відповідно до своїх знань та досвіду допомагають вирішувати різного роду проблеми, з якими щоденно зустрічаються молоді мами. Так медсестра слідкує за станом здоров’я немовлят та матерів, навчає надавати першу допомогу дитині при захворюваннях, допомагає купати новонароджених діток, слідкує за режимом годування та сну малят. Психолог допомагає вирішувати психологічні проблеми жінок, долати невпевненість і страх, формувати прив’язаність до дитини. Соціальний педагог спрямовує свою роботу на формування знань про виховання дитини, досвіду у різних життєвих ситуаціях, допомагає  в оформленні соціальної допомоги, у відновленні та отриманні документів. День і ніч перебувають з клієнтками адміністратори, які допомагають їм у вирішенні усіх побутових проблем, а також навчають готувати їжу, пекти, прати, в'язати, працювати на землі, планувати свій бюджет,  утримувати в чистоті власні речі, кімнату. Жінкам, за необхідності, допомагають здобути освіту.

За детальною інформацією звертайтесь за номером телефону 0686267406 (Токар Юлія Миколаївна, начальниця відділу соціальної роботи з сім'ями, дітьми та молоддю Сатанівської селищної ради).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь