A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Реалізація проекту "Парк відпочинку для учнів Клинівської ЗОШ I-III ступенів "Щастя в простому" (відео)

Дата: 14.11.2020 20:56
Кількість переглядів: 908

Всі ми радіємо, коли біля нашого будинку затишно, цвітуть чудові квіти,  є де присісти, помилуватись навколишньою красою. А ще якщо такий затишок є і на роботі або на місці навчання, то з радістю біжиш туди, щоб насолодитись комфортом та зручностями довкола.

Саме про такий невеличкий затишок і мріяла Прус Оксана Тадеушівна, коли планувала взяти участь у розіграші проєктів «Бюджет участі».

Після навчань, які проводили спочатку у Сатанівській бібліотеці, потім у Клинівській школі було написано проєкт про створення парку відпочинку, який заключався в досить простих речах – лавочки, квіти, гойдалки, сміттєві баки та зелені насадження. Але, ясне діло, що ці прості речі вимагали певної суми грошей.

Дякуючи учням, працівникам школи та усім небайдужим клинівчанам, інформацію про можливість виграти поширювали, як тільки могли, активно залучали односельчан до участі у голосуванні.

Задумане справді вдалось реалізувати – проєкт набрав найбільшу кількість голосів.

Реалізацію розпочали із закупівлі туй. Із Циківського розсадника, за сприяння працівника лісгоспу Коваль Лілії Михайлівни, Прус Оксаною та Кшижинським Тадеушом  власним автомобілем було привезено 20 туй, які 27 липня у дощову погоду прийшли садити вчителі, деякі працівники та учні школи, чоловіки наших педагогічних працівниць Колєсник Олександр та Москалюк Володимир.

Ціле літо учні школи та автори проєктів із колегами активно долучались до підливання зелених красунь. Тому всі вони гарно прижились і милують око клинівчан.

Приватний підприємець із смт. Чемерівці виготовив 8 лавочок, 5 мусорних баків та 2 гойдалки-балансир, які зразу ж були встановлені на майданчику біля школи працівниками школи Думним В. М., Карасевичом А. Я.,Возовиком А. В., Жищинським О. С.

Кшижинським Тадеушом та Прус Оксаною із м. Хмельницького з магазину «ГРАНД-ПРЕЗЕНТ» доставлено 2 садові фігури   - козака та богині весни, які на майданчику допоміг встановити Віктор Питура, чоловік педагогічної працівниці школи.

20 кущиків гортензій замовили в інтернет- магазині. Саджанці знаходяться в приміщенні школи, навесні будуть висаджені у відкритий грунт.

На сьогоднішній день всі діти та працівники школи мають змогу відпочити на лавочках, погойдатись на гойдалках, сфотографуватись поруч із садовими фігурами, помилуватись зеленими насадженнями.

Вартість усього проєкту : 40000 грн.

Щиро дякуємо директору школи Перчишину Антону Станіславовичу за допомогу в багатьох організаційних питаннях. Дякуємо працівникам школи та педагогічному колективу, які також допомагали, як могли.

Дякуємо усім учням школи, їхнім сім’ям та усім небайдужим клинівчанам, які сприяли втіленню в життя усіх планів.

Дякуємо  селищному голові Собкову Альберту Івановичу, який ніколи не залишається осторонь проблем школи та завжди йде в ногу із часом, залучаючи жителів громади до участі у подібних конкурсах.

Що вдалося? Вдалось усе задумане і навіть більше! Безумовно, було дуже важко. Вся літня відпустка і період до початку листопада було використано на втілення задуманого. Але результат того вартий! Діти з радістю біжать у новостворену зону для відпочинку і їхні щасливі обличчя є найкращою нагородою за  роботу.

І найголовніше – щира подяка Дахновець Аллі,  Зарванській Анастасії, Мазур Юлії, які запропонували, навчили,підказали,  допомогли…

Чекаємо на нові пропозиції! Здоров’я нам усім і мирного неба над головою!!!

Автор проєкту: Прус Оксана Тадеушівна



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь