A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

29 вересня 2016 року у Сатанові відбулася конференція за участі представників польської компанії-виробника індивідуальних засобів захисту і рятівного спорядження "Oxyline Sp. z o. o."

Дата: 29.09.2016 16:00
Кількість переглядів: 1056

Фото без описуФото без описуПольські гості поділилися досвідом реформування всієї пожежної системи у систему рятувально-пожежну, у процесі приєднання Польщі до Євросоюзу. Зокрема, ними були висвітлені такі питання, як період переходу з національних на європейські стандарти у сфері цивільної оборони; створення правової бази, яка дає можливість покращувати і оптимізувати систему реагування при надзвичайних ситуаціях; шляхи фінансування сфери цивільної оборони; висвітлили схему функціонування служб порятунку, а також взаємодії державних і добровольчих  рятувально-пожежних формувань. Також було наголошено на тому, що Україна зараз знаходиться на такому етапі формування системи цивільної оборони, на котрому колись була Польща, і її приклад швидкого і фінансоефективного переходу ми можемо використати і в себе.


На огляд учасникам конференції було представлено зразки засобів індивідуального захисту, котрі використовуються як рятувальниками, так і працівниками на виробництвах: маски-распіратори, протигази, системи віддаленої подачі повітря, засоби захисту рук, очей і тіла.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Але найбільший інтерес викликала особиста розробка "Oxyline" — гнучкі ноші. Представник компанії зазначив, що аналогів поки немає у Європі і їх тільки починають використовувати. Серед переваг, перед звичайними ношами, є те, що гнучкі досить легко транспортуються навіть у великому рюкзаку, а зберігання великої їх кількості не займає багато місця; через малу вагу, вони не створюють навантаження на рятувальника — що є дуже важливим при використанні важких захисних костюмів; міцність матеріалів дає можливість використовувати ноші не тільки на снігу чи льоді, а й на асфальтному покритті, твердому грунті чи гравії і при цьому не завдавати шкоди потерпілому — один рятувальник може евакуювати постраждалого з небезпечної зони, не залучаючи при цьому інших осіб (конструкція дає можливість транспортувати одночасно до п'яти потерпілих з допомогою спеціальної лебідки); при потребі додаткове спорядження легко демонтується і ноші можна швидко забрати з-під важкопораненої особи, котра транпортувалась ними.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Селищний голова Собков А. І. подякував учасникам конференції, зазначивши, що його дуже вразили такі високі стандарти цивільної оборони у наших західних сусідів і висловив надію, що їх досвід дасть змогу розвитку служб порятунку у нашій громаді і Україні в цілому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь