A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Сатанівська селищна рада звернулась до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України та інших органів державної влади з приводу можливого віднесення Сатанівської ОТГ до новоутвореного Дунаєвецького району

Дата: 02.07.2020 15:33
Кількість переглядів: 3248

Фото без опису

У зв’язку з оприлюдненим напередодні рішенням  Комітету Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування щодо визначення меж п‘яти районів Хмельницької області,  за яким Сатанівська об’єднана територіальна громада входитиме  до складу новоутвореного Дунаєвецького району депутатський корпус, виконавчий комітет Сатанівської селищної ради ОТГ за підтримки мешканців громади надіслали звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку громад та територій України, голови Хмельницької обласної адміністрації  та голови Хмельницької обласної ради з проханням, в межах їх повноважень, вжити необхідних заходів та покласти в основу прийняття остаточного рішення проєкт щодо віднесення Сатанівської ОТГ до новоутвореного Хмельницького району.

Текст звернення:

"Депутатський корпус, виконавчий комітет Сатанівської селищної ради ОТГ, усі мешканці Сатанівської ОТГ  та мешканці населених пунктів Хоптинецької, Веселецької , Курівської та Бубнівської сільських рад глибоко занепокоєні оприлюдненим напередодні рішенням  Комітету Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування щодо визначення меж п‘яти районів Хмельницької області,  за яким Сатанівська об’єднана територіальна громада входитиме  до складу новоутвореного Дунаєвецького району, хоча  за зваженою пропозицією Хмельницької обласної адміністрації, Кабінету Міністрів України в усіх попередніх проєктах нового адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня  Сатанівська ОТГ віднесена до Хмельницького району.

Наша громада одна з найперших активно підтримала процеси децентралізації в Україні.  Впродовж п’яти років реформи жителі громади активно включились в реалізацію реформи місцевого самоврядування. Адже  активна участь громадян є основою демократії!

За багаторічну історію нашої держави думка людей стала вагомою при прийнятті ключових рішень державної ваги. Ми впевнені, що звернення жителів 11 населених пунктів Сатанівської ОТГ та 15 населених пунктів, що мають увійти до її складу відповідно до перспективного плану формування території громад,   буде почуте, взяте до уваги та послужить аргументом для прийняття вірного рішення.

Ми є свідками й учасниками творення новітньої Української держави. Правова держава – це система органів та інститутів, які гарантують і охороняють нормальне функціонування громадянського суспільства мета якого врахувати усі моменти - географічні особливості, трудові, міграційні та побутові чинники, що і  були покладені розробниками в основу базового проєкту, а приєднання до новоутвореного Дунаєвецького  району  поставить під загрозу зручність проживання людей у нашій громаді, їх соціально – економічні та культурні особливості. Сатанівська ОТГ має значний туристичний потенціал завдяки розташуваннню на її території державного курорту Сатанів, його розвиток зумовив розбудову транспортної інфраструктури орієнтованої на м.Хмельницький, досконало працює система транспортного сполучення з м.Хмельницький, а пряме сполучення з м.Дунаївці відсутнє, крім того зазначаємо, що середня відстань між громадою та  м.Хмельницький складає 65 км., а до м. Дунаївці – 90 км. Також переконливим аргументом приєднання до новоутвореного Хмельницького району є те, що Сатанівський Центр ПМСД входить до Хмельницького госпітального округу. Усі ці чинники слугували тому, що мешканці Сатанівської об’єднаної територіальної громади та жителі 15 населених пунктів, що мають увійти до її складу,  з початку напрацювання пропозицій підтримують приєднання нашої території до Хмельницького району. Тому найголовніший аргумент - сьогоднішнє формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального( районного) рівня   повинно бути прийнятне мешканцями території та покликане покращити життя  пересічного громадянина.

Керуючись конституційним принципом, за яким місцеве самоврядування – це  насамперед право територіальної громади, кожного її мешканця, а також задля запобігання соціально- політичній напрузі, звертаємося до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку громад та територій України, голови Хмельницької обласної адміністрації  та голови Хмельницької обласної ради з проханням, в межах своїх повноважень, вжити необхідних заходів та покласти в основу прийняття остаточного рішення проєкт щодо віднесення Сатанівської ОТГ до новоутвореного Хмельницького району.

Віримо у те, що думка та бажання жителів нашої громади будуть почуті та враховані. Не допустимо згортання реформи, яке означатиме відхід від демократичного та європейського вектору нашої держави!

Слава Україні!

З повагою

Селищний голова                                            А.СОБКОВ"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь