A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Загальна інформація Реконструкції мультифункціонального майданчика

Дата: 26.06.2020 16:57
Кількість переглядів: 870

Фото без описуПроєкт «Реконструкція мультифункціонального спортивного майданчика за адресою вул. Богдана Хмельницького смт Сатанів Городоцького району, Хмельницької області» реалізується в рамках програми «Велике будівництво» за ініціативи Президента України.

 


Анотація. На території скверу «Сатанівська перлина» в центральній частині смт Сатанів знаходився спортивний та дитячий майданчики, які перебували в аварійному стані. На замовлення Сатанівської селищної ради у 2019 році розроблено робочий проєкт, відповідно до якого на ділянці площею 0,9 га запроєктовано проведення реконструкції мультифункціонального майданчика розмірами 42,0 x 22,0 м. Загальна площа майданчика – 924,0 кв. м., який розраховано для проведення чотирьох видів фізкультурно-оздоровчих занять (мініфутбол, баскетбол, волейбол, гандбол). Допустима кількість осіб, які матимуть змогу перебувати на об'єкті одночасно: мініфутбол – 17 осіб; ззовні не повинна перевищувати 100 осіб.

 

Результативність реалізації проєкту. Реалізація проєкту матиме позитивний вплив на мешканців: Сатанівської селищної ОТГ - 7794 особи; населених пунктів, які згідно перспективного плану мають доєднатися до Сатанівської ОТГ та орієнтовно скаладає 2000 осіб; населених пунктів Хмельницької та Тернопільської областей, які межують з Сатанівською ОТГ - орієнтовно 500 осіб.

 

На замовлення Сатанівської селищної ради у 2019 році розроблено робочий проєкт «Реконструкція мультифункціонального спортивного майданчика за адресою вул. Богдана Хмельницького смт Сатанів Городоцького району, Хмельницької області», загальною кошторисною вартістю – 3 496 278,00 гривень.

 

18 жовтня 2019 року оголошено процедуру закупівлі – відкриті торги, оголошеною вартістю – 3 318 573,20 гривень. Переможець – ПП «Спорт-Прогрес», пропозиція переможця – 3 315 000,00 гривень.

 

Вхідні умови проєкту (до реалізації). Реконструкцію майданчика передбачено на території парку «Сатанівська перлина», що знаходиться у центрі смт Сатанів по вул. Богдана Хмельницького. Площа ділянки парку становить 0,9 га, де знаходилися спортивний та дитячий майданчики, які перебували в аварійному стані. Спортивний майданчик огороджений сітчастою огорожею висотою 3,0 м та обладнаний металевими воротами для міні-футболу, площею – 658,0 кв. метри. Покриття майданчика з відсіву. Планування майданчика виконане хаотично, перед воротами утворилися калюжі. Територія біля майданчиків сформована, засаджена зеленими насадженнями, травою, декоративними кущами та деревами, влаштована поздовжня пішохідна доріжка. Вздовж території майданчиків проходить повітряна лінія електропередач - 0,3 кВт, на з/б опорах. Проєктним рішенням передбачена реконструкція існуючих майданчиків, яка покращить існуюче планування та благоустрій території.

 

Проєкт «Реконструкція мультифункціонального спортивного майданчика за адресою вул. Богдана Хмельницького смт Сатанів Городоцького району, Хмельницької області» передбачає влаштування мультифункціонального майданчика для проведення чотирьох видів фізкультурно-оздоровчих занять (мініфутбол, баскетбол, волейбол та теніс), розмірами 42,0 x 22,0 м на території парку «Сатанівська перлина», загальна площа майданчика – 924,0 кв. м, що знаходиться у центрі смт Сатанів по вул. Богдана Хмельницького.

 

Основні техніко-економічні показники:

  • Вид будівництва – Реконструкція
  • Площа ділянки – 0,9 га
  • Загальна площа – 924,0 кв. м.
  • Висота огорожі - 3,0 м
  • Загальна довжина огорожі майданчика – 128,0 п. м.
  • Кількість ігрових видів спорту, які можна проводити на майданчику – 4 шт
  • Термін будівництва – 4 міс.
  • Кошторисна вартість - 3 462,195 тис. грн.

 

Допустима кількість осіб на об'єкті (після введення в експлуатацію):

  • 17 осіб – мініфутбол, який є найбільшим за чисельністю видом спорту.
  • Не більше 100 осіб ззовні.

Доступність об'єкта для маломобільних груп населення (МГН):

Технологія виконання будівельних робіт передбачає ідеально горизонтальні поверхні майданчика, які плавно стикуються з існуючим рельєфом, ширина хвірток – 1 м, ширина воріт – 2,5м.

 

На основі робочого проєкту підготовлено пакет документів на отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту, що може реалізуватися у 2019 році, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 року №571 «Деякі питання надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам  на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/571-2019-%D0%BF#Text).

Основними умовами надання субвенції було:

належність майданчика до комунальної власності;

співфінансування в обсязі не менше ніж 50 відсотків загальної вартості робіт (відповідно до зведеного кошторисного розрахунку) з місцевих бюджетів і залучених на зазначені цілі інших джерел, не заборонених законодавством;

відведення органами місцевого самоврядування земельних ділянок під забудову в установленому законодавством порядку;

незадовільний стан існуючих майданчиків;

наявність необхідних документів, передбачених законодавством, зокрема проектно-кошторисної документації, затверджених в установленому порядку;

доступність майданчика для занять ігровими видами спорту для населення, зокрема створення умов щодо доступності до занять для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп;

завершення в наступних бюджетних періодах робіт за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством;

належне забезпечення подальшої експлуатації та функціонування збудованих або реконструйованих/модернізованих майданчиків за рахунок коштів місцевих бюджетів.

 

Відповідно до проєкту з реконструкції мультифункціонального майданчика (станом на червень):

Виконано:

  • Демонтаж та розбирання існуючого огородження та перенесення повітряних ліній електропередач;
  • Зрізання та викорчовування дерев;
  • Виготовлено та улаштовано металеву огорожу висотою: по довжині 4,0 м та по ширині 6,0 м; хвіртки шириною 1,0 м; ворота – 2,5 м (тому додаткових заходів по доступності маломобільних груп населення на територію спортивного майданчика, даним проектом не було передбачено);
  • Виконано водовідведення на існуючу зелену зону;
  • Влаштовано бетонну основу;

Планується виконати:

  • Влаштування штучного полімерного покриття (поліуретану товщиною 13 мм) спортивного майданчика;
  • Нанесення розмітки для можливості заняття 4 видами спорту - мініфутболом, баскетболом, тенісом та волейболом;
  • Встановлення освітлення майданчика.

 

Терміни завершення виконання будівельно-монтажних робіт: липень 2020 року.

 

Генеральна підрядна організація: ПП «Спорт-Прогрес».

 

Джерела фінансування:

У 2019 році профінансовано на:

  • проєктно-кошторисну документацію та проведення експертного звіту в сумі – 102 906,94 грн. за кошти селищного бюджету;
  • виконання будівельно-монтажних робіт – 1 706 197,00 грн. за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту;
  • технічний нагляд – 22 294,06 грн. за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту.

У 2020 році продовжено виконання робіт з реконструкції мультифункціонального майданчика за кошти селищного бюджету та передбачено на 2020 рік – 1 630 796,00 грн., з яких станом на 24.06.2020 року використано – 1 165 847,23 грн., з них будівельно-монтажні роботи – 1 141 298,90 грн., технічний нагляд – 24 548,33 гривень.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь