A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності в Сатанівській ОТГ (оновлено)

Дата: 16.11.2019 22:25
Кількість переглядів: 758

Життя потребує від наших дітей вміння орієнтуватись і знаходити вихід з непередбачених ситуацій. Чим менше у дитини знань, тим більше небезпеки з боку оточуючого середовища, тому дуже важливо постійно навчати малюків  правилам безпечної поведінки у побуті, в природі, на вулиці, у суспільних місцях.

З цією метою у дошкільних закладах Сатанівської ОТГ з 11 листопада по 15 листопада  проходив «Тиждень безпеки». Усі діти наражаються на нещасні випадки, оскільки їхнє бажання досліджувати й експериментувати випереджає здоровий глузд і передбачливість. Багатьох прикрих ситуацій можна уникнути, якщо навчати дітей правилам безпечної поведінки.

Перший день у закладах дошкільної освіти проходив під назвою «Дитина серед людей. Предмети навколо нас». Діти навчались як правильно себе поводити з незнайомцями, як поводити себе вдома, коли немає дорослих. Для кращого засвоєння знань, дітям було продемонстровано українську народну казку «Івасик Телесик». На прикладі Івасика діти навчались, як себе поводити з незнайомцями і що чужі люди можуть нести небезпеку.

У вівторок діти знайомилися з темою «Вогонь-друг, вогонь-ворог». Разом із вихователями діти вивчали різні ситуації, які можуть трапитися при необережному ставленні з вогнем. Вихователі знайомили дітей з художнім твором М. Пономаренка «Сірники купив в крамниці», грали у гру «Горить-не горить».

У середу до закладу Сатанівського ЗДО «Веселка» завітали працівники Городоцького відділу поліції головного управління національної поліції. Дільничний офіцер поліції Савчук Катерина Сергіївна та старший дільничний офіцер поліції Левандовський Андрій Вікторович разом з дітками  провели бесіду «Безпечні та небезпечні вулиці та дороги», «Світлофор». Діти залюбки спілкувалися та фотографувалися  з представниками поліції .

Діти Іванковецького ЗДО «Дзвіночок» завітали у гості до лікаря Іванковецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини Cаф’янюк Марії Миронівни, де познайомилися з правилами гігієни та правильним поводженням з медичними препаратами.

А до Клинівського ЗДО «Сонечко» завітав лікар Клинівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Богач Анатолій Леонідович, який  розповів про користь вітамінів та правильного дотримання режиму дня.

Дітей Юринецького ЗДО «Сонечко» знайомив з правилами поводження з ліками та розповідав про здоровий спосіб життя фельдшер невідкладної допомоги Білоус Сергій Сергійович.

Четвер проходив під темою «Природа-друг, коли ти її добре знаєш». Діти знайомилися з правилами перебування на повітрі, у воді, під сонячними променями, також діти знайомилися з небезпечними ягодами і рослинами.

У п’ятницю вихователями  та дітьми закладів дошкільної освіти було підведено підсумки роботи та поставлено мюзикл «Вовк та семеро козенят», де діти закріплювали свої знання про правила поведінки з чужими. Підводячи підсумок усієї роботи, хочеться звернутися до батьків наших вихованців:

ШАНОВНІ БАТЬКИ! 

Пам’ятайте, що саме від вас в великій мірі залежить безпека вашої дитини.

Проявляйте  витримку і навчайте дитину берегти своє життя та здоров'я!

Не залишайте дітей дошкільного віку самих, навіть на короткий час;

— вчіть дитину користуватися дверним вічком;

— не дозволяйте відчиняти двері незнайомим людям, навіть одягненим у поліцейську форму;

— вчіть користуватися телефоном для виклику служб 101, 102, 103, 104;

— забороняйте підбирати на вулиці незнайомі предмети — вони можуть бути небезпечними;

— забороняйте бавитися ріжучими, гострими та вибухонебезпечними предметами;

— не дозволяйте користуватися ліфтом без супроводу дорослого родича;

— запобігайте формуванню в дитині жорстокого ставлення до тварин;

— не дозволяйте вмикати електроприлади за відсутності дорослих;

— не дозволяйте виходити на балкон, відчиняти вікна;

— не дозволяйте визирати у відчинене вікно;

— вчіть дітей звертатися по допомогу до відповідних органів;

— вивчіть з дитиною домашню адресу або вкладайте в кишеню з особистими даними дитини.


Фото без опису

З 11.11.2019 по 15.11.2019 р. в Іванковецькому закладі дошкільної освіти "Дзвіночок" проходив Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. На протязі тижня дошкільнята мали змогу відвідати Іванковецьку амбулаторію сімейної практики загальної медицини, лікарі котрої люб'язно погодилися ознайомити їх зі своєю професією, що неабияк сподобалося діткам.
Разом із дітьми було повторено правила дорожнього руху, правила безпеки дітей на дорозі, на проїжджій частині, а також кольори світлофора та їх значення.
Яскравості та захопливості під час проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності додали і робота з батьками: конкурс малюнків на дану тематику, а також цікаві заняття і звичайно ж сюжетно-рольові ігри.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь