A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту "Порядок надання у власність земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, що знаходяться у комунальній власності Сатанівської селищної ради"

Дата: 06.02.2019 12:05
Кількість переглядів: 923

Зміст проекту рішення:

Відповідно до ст. 9 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", Сатанівська селищна рада повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акту "Порядок надання у власність земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, що знаходяться у комунальній власності Сатанівської селищної ради". З повним текстом проекту можна ознайомитись за посиланням.

Зауваження та пропозиції приймаються розробниками проекту регуляторного акту протягом місяця з дня оприлюднення. Відділ земельних відносин Сатанівської селищної ради. 

Поштова адреса: 32034 смт Сатанів вул. Бузкова,135 Ж Сатанівська селищна рада

Електронна адреса: satanivgromada@ukr.net

Телефон: 4-23-80, моб - 0964910467.


Виконавчий комітет Сатанівської селищної ради відповідно до ст. 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з метою одержання зауважень і пропозицій фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акта - проекту рішення Сатанівської селищної ради «Про затвердження Порядку надання у власність земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, що знаходяться у комунальній власності Сатанівської селищної ради».
Стислий зміст регуляторного акта
Регуляторний акт розроблений відповідно до Земельного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,  Постанови КМУ «Деякі питання удосконалення управління у сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними» від 07.06.2017року № 413, Розпорядження КМУ «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад» від 31.01.2018 року № 60-р.
Строк дії регуляторного акта необмежений, з можливістю внесення до нього змін та його відміни у разі зміни чинного законодавства та з інших причин.
Спосіб оприлюднення регуляторного акта – офіційний веб-сайт Сатанівської об’єднаної територіальної громади.
Також з повним текстом проекту регуляторного акта можна ознайомитись безпосередньо у приміщенні Сатанівської селищної ради (смт. Сатанів, вул. Бузкова, 135Ж ) щоденно з 08:00 до 17:00, тел.: 42 2 96.
Пропозиції та зауваження до проекту регуляторного акта приймаються письмово впродовж місяця з дня оприлюднення регуляторного акта за адресою: смт. Сатанів, вул. Бузкова, 135Ж.
Аналіз регуляторного впливу проекту рішення Сатанівської селишної ради 
«Про затвердження Порядку надання у власність земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, що знаходяться у комунальній власності Сатанівської селищної ради»
Даний аналіз регуляторного впливу проекту рішення Сатанівської селищної ради «Про затвердження Порядку надання у власність земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, що знаходяться у комунальній власності Сатанівської селищної ради» (далі Аналіз), підготовлений відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з метою одержання зауважень та пропозицій по вищезазначеному проекту рішення Сатанівської селищної ради.
І. Опис проблеми
Після прийняття Кабінетом Міністрів України Розпорядження «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад» від 31.01.2018 року № 60-р» і фактичної передачі земель сільськогосподарського призначення Сатанівській ОТГ, у Сатанівську селищну раду почали надходити велика кількість заяв громадян про виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства за межами населених пунктів Сатанівської селищної ради.
З метою захисту прав учасників антитерористичної операції та громадян, які зареєстровані та проживають на території Сатанівської ОТГ, розроблений даний Порядок.
ІІ. Цілі державного регулювання
Приведення у відповідність чинного регулювання з принципами державної регуляторної політики. 
Удосконалення нормативно-правових актів щодо регулювання земельних відносин, запровадження порядку першочергового надання земельних ділянок для особистого селянського господарства учасникам антитерористичної операції.
ІІІ. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення визначених цілей
Затвердження Порядку надання у власність земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, що знаходяться у комунальній власності Сатанівської селищної ради.

Можливі способи та їх оцінка. 
При затвердженні Порядку: 
- впорядкування механізму першочергового надання земельних ділянок для особистого селянського господарства учасникам антитерористичної операції незалежно від площі земельних ділянок, право ореенди на які було продано.
ІV. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта
Позитивно на дію регуляторного акта може вплинути подолання кризових явищ в економіці населених пунктів Сатанівської ОТГ. Для адміністрування процесу немає необхідності створювати нові робочі місця.
Для впровадження вимог цього регуляторного акта не потрібно додаткових витрат з бюджету. 
V. Очікувані результати від прийняття регуляторного акта
Прийняття даного проекту надасть можливість: 
- здійснювати першочергове надання земельних ділянок для особистого селянського господарства учасникам антитерористичної операції незалежно від площі земельних ділянок, право оренди на які було продано.
З цією метою селищна рада приймає рішення «Про затвердження Порядку надання у власність земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, що знаходяться у комунальній власності Сатанівської селищної ради».

VI. Показники ефективності регуляторного акта:
Збільшиться кількість учасників антитерористичної операції та громадян, які зареєстровані та проживають на території Сатанівської ОТГ, які зможуть отримати земельні ділянки особистого селянського господарства, що знаходяться за межами населених пунктів і перебувають у комунальній власності Сатанівської селищної ради.
VII. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватись відстеження результативності акта
Цільова група: фізичні особи.
Відстеження результатів акта буде здійснюватися шляхом опитування. Строки базового та повторного відстеження будуть визначені розробником проекта відповідно до ст. 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь