A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Вже з 1 березня в Україні запроваджується надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі

Дата: 15.02.2019 10:41
Кількість переглядів: 642

6 лютого 2019 року Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову №62 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою було внесено зміни до порядку призначення житлових субсидій.

Відтак, з 1 березня 2019 року запроваджується надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі, тобто субсидія буде виплачуватись грошима безпосередньо громадянам.

Всі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних послуг за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні – за послуги, спожиті у березні, у травні – за квітень.

Виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюється:

особам, які одержують пенсії, - Мінсоцполітики через Пенсійний фонд України шляхом перерахування органами Пенсійного фонду України коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”, де особа одержує пенсію, відповідно до укладених договорів;

особам, які не одержують пенсії, - Мінсоцполітики через АТ “Ощадбанк” шляхом перерахування коштів для здійснення грошових переказів через платіжну систему “Система термінових переказів “Швидка копійка” або шляхом зарахування на поточні рахунки, відкриті в АТ “Ощадбанк”.

Виплата грошових переказів через платіжну систему “Система термінових переказів “Швидка копійка” або зарахування таких коштів на поточні рахунки, відкриті в АТ “Ощадбанк”, регулюються нормативно-правовими актами АТ “Ощадбанк” та Національного банку.

Установлено, що з 1 травня 2019 р. призначення житлової субсидії домогосподарствам, які таку субсидію одержували протягом опалювального сезону 2018/19 року на підставі їх звернень до 31 грудня 2018 р., здійснюватиметься лише після подання нових заяви (в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника) і декларації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь