A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Відзначення Дня Соборності України в Іванковецькій ЗОШ

Дата: 24.01.2019 10:10
Кількість переглядів: 641

Фото без опису

Українська історія 20-початку 21 століття містить багато значних подій. Майже всі вони відбувались під знаком боротьби за відновлення власної духовності. Поза сумнівом, події січня 1919 року стали героїчною сторінкою нашої історії, безцінним надбанням духовної скарбниці українського народу.

22 січня 1919 року ввійшло в історію як День  Злуки або Соборності українських земель. Це була спроба об’єднати всі українські землі в єдину  державу. Історія була жорстокою до України. Протягом багатьох століть український народ не раз піднімався на боротьбу з поневолювачами.

Так трапилося, що протягом багатьох століть історичного розвитку Україна не мала своєї державності та єдиної території. Українські землі в різні періоди належали багатьом державам. Революційні події 1917—1918 років привели до проголошення двох республік — УНР і ЗУНР. Сам факт проголошення об’єднання Західноукраїнської народної республіки та Української народної республіки мав велике морально-політичне значення, підтвердивши прагнення українського народу жити в незалежній і соборній Українській державі.

Отже, 22 січня 1919 року відбулося об’єднання українських земель, а разом з тим – українських традицій, звичаїв, мови, що  мало велике історичне значення для українського народу. Відтоді 22 січня ввійшло в історію України як День Соборності.

Це подія, яка осягає сьогодні наші серця, підноситься своєю величчю над усіма нами, українцями – мертвими, і живими, і ще не народженими — підноситься й на саму вершину нашої національної сутності, на вершину, до якої пролягають довгі та страдницькі віки боротьби за волю, із якої видніються неозорі виднокола нових віків щасливого життя на волі.

Я співаю пісню про тебе, прекрасна країно,

Де хлібами духмяними вкриті поля

І про шлях твій до волі, моя Україно -

Незалежна та славна слов’янська земля!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь