Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

…Любіть Україну у сні й наяву

Дата: 09.11.2018 21:56
Кількість переглядів: 958

…Любіть Україну у сні й наяву,

вишневу свою Україну,

красу її, вічно живу і нову,

і мову її солов'їну….

Фото без опису

Саме ці стрічки цього «нашумівшого» вірша зробили його другим гімном України. В післявоєнний період автора – В.Сосюрю було заарештовано за цей багато смисловий вірш.

Аж після смерті «великого режисера СРСР» вірш набув розквіту. Українська мова ще з давніх давен придушувалась іншими національностями, починаючи з часів Київської Русі, закінчуючи сьогоденням. Усе це було, ми це пам’ятаєм…., але сьогодні ми повинні пишатися нашою державою, нашою рідною мовою. Незважаючи на усі негаразди ми продовжуємо вести боротьбу за наше мирне українське небо, ми віримо, що Україна піднесеться з колін і гордо розправить спину, для того, щоб ніхто не забував сьогоднішній день, День рідної мови, який утверджує українську мову як мову, яка має право на існування, на те, щоб її шанували й любили !!!

Сьогодні, 9 листопада, в День української писемності та мови, українці написали 18й радіодиктант національної єдності. Офіційне гасло цьогорічного заходу – #пишеморазом. Воно підкреслює основну мету диктанту: єднання навколо мови. Цьогорічний диктант називався «Крила України». Його текст об 11.30 зачитав у прямому ефірі доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко. Cатанівська загальноосвітня школа також взяла участь у радіодиктанті, до якого були залучені усі бажаючі учні та вчителі.

Також відбулася урочиста лінійка, присвячена Дню української мови, яку проводили учні 6-А класу із класним керівником – Гармідер Валентиною Іванівною.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь