A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Історичний тиждень у с. Клинове

Дата: 31.10.2018 20:42
Кількість переглядів: 1217

22 жовтня «Мій рідний край - моя земля»

Фото без описуУ Клинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено виховні години для учнів 1-11 класів на тему «Мій рідний край - моя земля».

Метою заходу є формування у школярів ціннісного ставлення до Батьківщини, шанобливого ставлення до подвигів співвітчизників, розвиток в учнів почуття гордості за славне минуле рідного народу, національної самосвідомості та громадянської активності, зміцнення єдності і дружби всіх народів, що проживають на території України, виховання патріота, який знає і поважає традиції свого народу, трудівника, люблячого свою землю, громадянина, готового захищати свою Батьківщину, який прагне примножувати своєю працею здобутки українського народу.

У  виховних годинах взяли участь  - 115 учнів та 11 класних керівників. Для дітей після проведених заходів організовано осінню фотосесію.


23 жовтня «Подорож в минуле: традиції народу невмирущі»

В ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено інтелектуально-розважальну гру «Подорож в минуле: традиції народу невмирущі». Захід провела заступник директора школи з навчально-виховної роботи Прус Оксана Тадеушівна. У грі прийняло участь 30 учнів. Діти  проявляли інтерес та з захопленням і радістю виконували заплановані завдання.


25 жовтня «Краєзнавчий квест по-клинівськи»

В Клинiвськiй ЗОШ I-III ступенiв  з учнями 8-11 класiв було проведено краєзнавчий квест-подорож «Люби і знай свій рідний край!». Гра допомогла учням поглибити та закріпити знання з історії та географії рідного краю. Учасники 4 команд (по 5 учнів) показали свою креативність, ініціативність, уміння гарно зосередитись під час пошукової діяльності.

Команди «Відважні лицарі» (11 клас), «Клинівчани» (10 клас), «Орли» (9 клас) та «Юні патріоти» (8 клас) пройшли 8 зупинок, де складали анаграми, відгадували питання-тести історичного характеру, були учасниками конкурсу капітанів, складали вірші про рідний край, демонстрували знання карти.

У квесті не було переможців та переможених. Всі команди отримали грамоти в різних номінаціях. А ще всі 20 учасників були нагороджені призами.


26 жовтня «Історія живе навколо нас»

Організовано екскурсію «Історія живе навколо нас» в  шкільний історико-краєзнавчий музей Клинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Захід організовано вчителями історії Панасюк Наталією Леонідівною, Кузьмовою Тетяною Михайлівною та старшокласниками для учнів молодших класів .

Під час екскурсії діти ознайомились з матеріальними пам’ятками  історії рідного краю. Зокрема побачили скам’янілості Сарматського моря, кераміку та знаряддя праці трипільців, побутовими речами періоду Київської Русі – зауважили що коси, серпи, ножі, ключі та замки майже не змінилися за своєю формою та виглядом з тих часів. Великий інтерес у дітей викликали гончарні вироби, предмети праці ткачів – зразки одягу та домотканого полотна. Усі пам’ятки та артефакти  у музеї зібрані на території Сатанівської об’єднаної територіальної громади.


Історичний тиждень у с. Клинове проведено під час тижня «Загадковий Сатанів» у рамках проекту «Розвиток культури у Сатанівській селищній ОТГ – інвестиція в людський капітал і конкурентоспроможність громади і регіону» за підтримки Українського культурного фонду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь