A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту

Дата: 19.10.2018 11:50
Кількість переглядів: 670

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту регуляторного акта – рішення Сатанівської селищної ради "Про затвердження Порядку продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що є власністю фізичних та юридичних осіб і знаходяться на території Сатанівської об’єднаної територіальної громади»

Виконавчий комітет Сатанівської селищної ради відповідно до ст. 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з метою одержання зауважень і пропозицій фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акта - проекту рішення Сатанівської селищної ради «Про затвердження Порядку продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що є власністю фізичних та юридичних осіб і знаходяться на території Сатанівської об’єднаної територіальної громади».

Стислий зміст регуляторного акта:
Регуляторний акт розроблений відповідно до Земельного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Строк дії регуляторного акта необмежений, з можливістю внесення до нього змін та його відміни у разі зміни чинного законодавства та з інших причин.
Спосіб оприлюднення регуляторного акта –офіційний веб-сайт Сатанівської об’єднаної територіальної громади.
Також з повним текстом проекту регуляторного акта можна ознайомитись безпосередньо у приміщенні Сатанівської селищної ради (смт Сатанів, вул.Бузкова, 135Ж ) щоденно з 08:00 до 17:00, тел.: 42 2 96.
Пропозиції та зауваження до проекту регуляторного акта приймаються письмово впродовж місяця з дня оприлюднення регуляторного акта за адресою: смт Сатанів, вул.Бузкова, 135Ж.
Аналіз регуляторного впливу проекту рішення Сатанівської селишної ради 
«Про затвердження Порядку продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що є власністю фізичних та юридичних осіб і знаходяться на території Сатанівської об’єднаної територіальної громади»
Даний аналіз регуляторного впливу проекту рішення Сатанівської селищної ради «Про затвердження Порядку продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що є власністю фізичних та юридичних осіб і знаходяться на території Сатанівської об’єднаної територіальної громади» (далі Аналіз), підготовлений відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з метою одержання зауважень та пропозицій по вищезазначеному проекту рішення Сатанівської селищної ради.
І. Опис проблеми
Надходження від продажу земельних ділянок – одне з вагомих джерел доходів місцевого бюджету і найбільше джерело доходів до бюджету розвитку є реальним резервом збільшення доходної частини селищного бюджету. Надходження від продажу земельних ділянок спрямовуються проведення ремонтних, реконструкційних робіт та на благоустрій міста. 
Статтею 128 Земельного кодексу України визначено: 
- фінансування робіт з проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки здійснюється за рахунок внесеного покупцем авансу; 
- сума авансового внеску зараховується до ціни продажу земельної ділянки. У разі відмови покупця від укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки сума авансового внеску не повертається; 
- кошти, отримані від продажу земельних ділянок державної або комунальної власності, зараховуються органами державної влади або органами місцевого самоврядування відповідно до державного та/або місцевих бюджетів у порядку, визначеному законом. 
З метою приведення у відповідність порядку викупу земельних ділянок вимогам чинного законодавства та здійснення процедури продажу земельних ділянок, що дасть можливість збільшити надходження до бюджету, розроблено даний Порядок. 
ІІ. Цілі державного регулювання
Приведення у відповідність чинного регулювання з принципами державної регуляторної політики. 
Удосконалення нормативно-правових актів щодо регулювання земельних відносин, запровадження порядку викупу земельних ділянок під майном. 
Збільшення надходжень доходної частини місцевого бюджету. 
ІІІ. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення
визначених цілей
Затвердження Порядку продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна, що є власністю фізичних та юридичних осіб і знаходяться на території Сатанівської об’єднаної громади.

Можливі способи та їх оцінка. 
При затвердженні Порядку: 
- збільшення надходжень доходної частини місцевого бюджету; 
- впорядкування механізму викупу земельних ділянок відповідно до вимог ст. 128 Земельного кодексу України. 
ІV. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі
прийняття регуляторного акта
Позитивно на дію регуляторного акта може вплинути подолання кризових явищ в економіці населених пунктів Сатанівської ОТГ. Для адміністрування процесу немає необхідності створювати нові робочі місця.
Для впровадження вимог цього регуляторного акта не потрібно додаткових витрат з бюджету. 
V. Очікувані результати від прийняття регуляторного акта
Прийняття даного проекту надасть можливість: 
- здійснювати викуп земельних ділянок під власним майном суб’єктами господарювання; 
- збільшити доходну частину місцевого бюджету; 
- направити додаткові кошти на благоустрій міста та ремонтних, реконструкційних робіт, оскільки споживачами суспільних благ є всі мешканці населених пунктів Сатанівської ОТГ. 
З цією метою селищна рада приймає рішення «Про затвердження Порядку продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення,

на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що є власністю фізичних та юридичних осіб і знаходяться на території Сатанівської об’єднаної територіальної громади».

VI. Показники ефективності регуляторного акта:
- надходження коштів до місцевого бюджету; 
- кількість суб’єктів, які викуплять земельні ділянки; 
- розмір коштів і час, що буде витрачений суб’єктом підприємницької діяльності на виконання вимог акта;
- рівень поінформованості суб’єктами підприємницької діяльності з основних положень акта.
Прийняття зазначеного регуляторного акта дозволить одержати додаткові грошові кошти, які надійдуть до місцевого бюджету та здійснити більш прозорим процес викупу земельних ділянок.
VII. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватись відстеження
результативності акта
Цільова група: фізичні особи та суб’єкти господарювання.
Відстеження результатів акта буде здійснюватися шляхом опитування суб’єктів підприємницької діяльності. Строки базового та повторного відстеження будуть визначені розробником проекта відповідно до ст. 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».


Завантажити документ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь