A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Рідна мова!

Дата: 24.02.2018 10:21
Кількість переглядів: 1578

Фото без опису

Що є миліше і дорожче для кожного з нас? Хіба що Батьківщина, мати… Але невже мати і Батьківщина – це не рідне слово?! Звичайно,так. Адже рідна мова – це мова,що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків. Вона,мова,пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.

Саме тому 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято. До календарів усього світу воно ввійшло тільки 1999 року.

Гарно пройшло святкування Міжнародного дня рідної мови у ЗОШ I-IIIст. смт. Сатанів. Актову залу заповнили глядачі, а учні 6-Б класу підготували цікаву композицію. У проведенні свята їм допомагали учні 7-А класу Стародубцева Л.,Кузь А. та Кисіль О., у виконанні яких школярі побачили переконливу сценку зневаги рідної мови різними постановами та указами урядів як царської Росії, так і СРСР. У виконанні Стародубцевої Л. прозвучала задушевна пісня »Пливе кача…», яка нікого не залишила байдужим.

Дев’ятикласники Козачишен І., Трапезун О., Шкорбатюк А., Булавко М., Школяк Б. читали вірші українських письменників про рідну мову, шляхи її боротьби за незалежність та національне відродження.

Учасники свята намагалися донести до серця кожного любов і повагу до рідного слова, переконати кожного школяра, що мова – це безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і батьківщину, який треба примножувати і оберігати.




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь