A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

З 15 вересня починається проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин

Дата: 06.09.2023 11:06
Кількість переглядів: 216

Фото без опису

Для боротьби зі сказом фахівці Держпродспоживслужби виконують комплекс антирабічних ветеринарно-санітарних заходів, направлених на профілактику та ліквідацію захворювання і передбачає вакцинацію домашніх тварин, включаючи обов'язкову вакцинацію всього поголів'я собак і котів на території області, а сільськогосподарських тварин – при спалахах захворювання.

Досвід боротьби зі сказом в дикій фауні показує – лише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин.

Пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин здійснюється шляхом розповсюдження принад із вакциною вручну або авіатранспортом. Наразі, у зв'язку з воєнним станом, проводиться лише наземний розподіл принад на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських угіддях тощо.

Принада має вигляд невеликих брикетів із запахом м'ясо-кісткового борошна, всередині яких капсула із вакциною. Вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, безпечна для людини та природного середовища, стабільна в польових умовах.

У разі виявлення подібних принад - не беріть їх руками і не переносьте з місць розкладання, щоб тварини змогли їх знайти.

Фото без опису

Довідково. Пероральна імунізація від сказу – один із способів вакцинації тварин, яких неможливо відловити щоб вакцинувати класично (внутрішньом’язево або підшкірно). Такий спосіб вакцинації застосовують для диких та бродячих тварин, у яких після поїдання поживної принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум 1 рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь