Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

З Днем Європи!

Дата: 09.05.2023 09:30
Кількість переглядів: 182

Фото без опису

Сьогодні Європейський Союз та інші країни святкують День Європи – свято миру, єдності, торжества демократичних цінностей на європейському континенті, яке разом з гімном, прапором, єдиною валютою є офіційним символом ЄС.  9 травня 1950 року міністр закордонних справ Франції Робер Шуман проголосив ініціативу об’єднання європейських країн в “наднаціональну спільноту”. День проголошення Декларації Шумана сьогодні вважається офіційним днем народження ЄС.

Сьогодні ми особливо гостро відчуваємо нашу єдність з Європою, нашу причетність до спільного творення майбутнього в єдиній європейській родині. Українці  платять страшну ціну за свій європейський вибір, захищаючи всю Європу від російського фашизму. Україна подала заявку для вступу до ЄС і вже найближчим часом очікує на надання статусу країни-кандидата. Ми щодня доводимо, Україна - це Європа! Тому День Європи – це також і наше свято! Цей день нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця. І ми – члени європейської спільноти відзначаємо цей день – спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. День Європи є ще однією чудовою нагодою для українців нагадати іншим і підтвердити, що українці – європейська нація.

Разом ми переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь