A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Зустріч працівників закладів культури Сатанівської громади у форматі круглого столу

Дата: 03.02.2021 11:53
Кількість переглядів: 827

03 лютого 2021 року в приміщенні адмінбудівлі Сатанівської селищної ради відбулась зустріч працівників закладів культури Сатанівської громади у форматі круглого столу. Від Сатанівської селищної ради ТГ та її виконавчого комітету у заході взяли участь селищний голова Собков А.І. та керуюча справами виконкому Твардовська Ж.В.

Фото без опису

Питання, що розглядалися у ході засідання безпосередньо стосувалися діяльності закладів культури громади: можливих ризиків і втрат галузі культури, проблеми, з якими стикаються працівники культури.

Смолінський О. В., відповідальна особа за галузь культури в Сатанівській громаді, представив присутнім працівників закладів культури, які працюють в громаді після завершення дооб’єднання Сатанівської селищної ради територіальної громади, ознайомив з запланованими масовими культурно-мистецькими заходами в  Сатанівській громаді у 2021 році.

Собков А.І. зауважив, що час перемін завжди пов’язаний з невизначеністю, очікуванням невідомих випробувань і викликів. Тому процес децентралізації, який зараз триває, «ламає» звичайні стереотипи в житті суспільства, протікає доволі болісно для багатьох сфер. Зокрема, для культурної, котрій традиційно відводилась роль «непріоритетної», що й фінансувалась за усталено-залишковим принципом, і що хоча є багато закладів культури, які сьогодні опинились на межі існування в Україні, одним з пріоритетів Сатанівської селищної ради та її виконавчих органів є стабільна робота закладів культури громади, недопущення недооцінки їх ролі й значення в житті громади. Собков А.І. розповів, що нині набирають популярності багатофункціональні культурно-освітні розважальні центри, які, об’єднавши в одне ціле бібліотеку, клуб, мистецьку школу, утворюють своєрідний громадський простір для проведення культурно- розважальних заходів, спілкування, творчих студій тощо, що нестиме громаді естетичні враження, вигоду, позитив від різнобарвної культури. Отже, це не повинні бути пустуючі, неопалювані, зачинені сільські клуби, а культурні об’єкти з сучасним обладнанням і технологіями.

Твардовська Ж.В. розповіла, що існує проблема з написанням проектів від органів місцевого самоврядування, пов’язаних із сферою культури, що в свою чергу потребує роз’яснювальної роботи та проведення відповідного навчання, і це сьогодні  покладається і на працівників закладів культури. Також вона наголосила, що й надалі буде проводитись робота на підтримку закладів культури,  але  вони мають стати по-справжньому затребуваними на місцях!

Фото без опису

Згадали присутні і нагальну проблему, з якою стикнулися усі сфери та яка болюче вдарила саме по сфері культури – карантинні заходи, у зв’язку з пандемією COVID-19 . Хоча сьогодні всі розмови — про кризу, що викликана пандемією COVID-19, але насправді будь-яка глобальна криза безповоротно змінює світ, і мистецтво та культура в цілому відчуває на собі ці зміни найпершими. Люди змінюють свої звички та світогляд, стають більш обережними та водночас можуть пробувати те, на що раніше б не наважилися. Карантинний досвід змушує  думати про можливості, недоліки й переваги онлайну, про важливість бути гнучкими й адаптуватися до змінних реалій та кризових ситуацій, а водночас про те, як попри зміни та виклики все-таки робити якісні культурні продукти і належно комунікувати з жителями громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь