A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Семінар з стратегічного планування та організації шкільних коворкінгів для активізації молоді в Сатанівській ОТГ

Дата: 09.10.2020 18:40
Кількість переглядів: 634

Фото без опису9 жовтня 2020 року проведено семінар в Центрі надання соціальних послуг за сприяння громадської організації «Інститут Громадянського Суспільства» на теми:

  • Планування місцевого розвитку - як зробити, щоб Стратегія була «живим» документом, який згуртовує та спрямовує активних мешканців громади?;
  • «Шкільні коворкінги як інструмент для активізації молоді».

Участь у семінарі взяли 20 осіб, зокрема серед цільової аудиторії заходу були представники керівництва ОТГ, депутатів місцевої ради, громадських активістів, адміністрації шкіл, освітяни, працівники соціальної сфери та голови сільських рад Весельця, Курівки та Хоптинець.

 

З презентацією «Чи потрібна громаді Стратегія? До чого тут молодь?» виступив Маркіян Дацишин, який розповів про напрацювання та виклики з якими стикнулися при реалізації проєкту в Баранівській ОТГ, виокремивши актуальні питання та проблеми громад, які можна проаналізувати з допомогою соціологічних опитувань мешканців.

Для успішного виконання стратегічного планування в Барановській ОТГ впроваджено управлінський інструмент – Дорожня карта, або як її ще називає Маркіян «Карта бою». Це єдиний операційний документ для всіх підрозділів, в якому згруповані всі завдання з планових та прогнозних документів (Стратегії, Планів, Програм тощо).

 

Наступний доповідач семінару, Іван Савицький, розповів про власний досвід підприємницької діяльності та в межах реалізації компоненту 3 «Створення бізнес-клімату та розвиток кластеру органічного бізнесу» проєкту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської об’єднаної територіальної громади». Розповів про успішну діяльність в освітній сфері на законодавчому з розвитку компетентностей в шкільної молоді.

Метою нового підходу до створення комфортних умов для реалізації та самореалізації особистостей в шкільному та молодому віці – надихнути, показати,  надати можливість відчути себе потрібним, та тим самим популяризувати справу якою подобається займатися.

Для того аби молодь могла реалізуватися в сучасному світі, не обов’язково потрібно вигравати великі гранти та забезпечувати обладнанням майстерні, класи, коворкінги які будуть утримуватися під ключем.

Натхнення, мотивація та можливості доступні кожній школі, громаді, небайдужій людині без виключення, потрібно лише бажання!

Пам’ятаймо, що «Той, хто не турбується про молодь сьогодні, не має майбутнього громади завтра»

 

Впродовж семінару учасникам представлено результати впровадження проєкту в Баранівській ОТГ

Активну позицію та участь в питаннях взяли голови сільських рад Курівки та Хоптинець, завуч ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Сатанів, староста сіл Кам’янка та Спасівка. Двоє найактивніших учасники отримали екоторбини – Гензера Микола та Катеренюк Галина.

Кожен учасник за бажанням отримав роздаткові матеріали, які стануть корисними для їх діяльності. Електронні версії посібників та матеріалів можете знайти за посиланням: https://www.csi.org.ua/library/

Іван Савицький презентував підручник «Соціальне шкільне підприємництво: твій перший стартап», який презентовано для Сатанівської міської бібліотеки та ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Сатанів, тому якщо Вас цікавить дана тематика рекомендуємо звернутися за паперовим варіантом у вищезазначені інституції або ж в електронному форматі за посиланням: https://www.prostir.ua/?library=sotsialne-shkilne-pidpryjemnytstvo-tvij-pershyj-startap

 

Відвідини Сатанівської ОТГ та проведення семінару консультантами проєкту ЄС стали можливими завдяки запрошенню та участі працівників відділу економіки, інвестицій, енергоменеджменту та туризму Сатанівської селищної ради в навчальних онлайн-консультаціях з питань створення шкільних коворкінгів і залучення молоді до розвитку громади, а також онлайн-консультацій з питань планування місцевого розвитку, які проводилися впродовж травня-серпня 2020 року.

Вищеперелічені онлайн-консультації дозволили ефективніше здійснити соціально-економічний аналіз ОТГ, якісно провести опитування мешканців та бізнес-структур, виокремити основні напрями розвитку, міжсекторальної співпраці та взаємодії на місцевому рівні, зокрема для напрацювання Стратегії розвитку Сатанівської селищної ОТГ на 2021-2027 рр. та Плану місцевого економічного розвитку (МЕР) Сатанівської селищної ОТГ та «включити» сільські ради з населеними пунктами, які буде доєднано до Сатанівської селищної ради, згідно перспективного плану Хмельницької області, після місцевих виборів 2020 року.

 

Проєкт «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської об’єднаної територіальної громади» реалізується Баранівською міською радою спільно з Інститутом громадянського суспільства відповідно до Грантової угоди ENI/2017/392-857 від 29 грудня 2017 року і Угоди про партнерство та спільну реалізацію проєкту міжнародної технічної допомоги за кошти ЄС від 30 січня 2018 року.

Якщо Вам цікаво дізнатися детальніше про проєкт, то рекомендуємо перейти за посиланням:

сайт ГО «Інститут громадянського суспільства»

https://www.csi.org.ua/projects/molodizhnyj-klaster-organichnogo-biznesu-baranivskoyi-miskoyi-obyednanoyi-terytorialnoyi-gromady/ та

сайт «Децентралізація» У Баранівській ОТГ успішно реалізується проект «Молодіжний кластер органічного бізнесу»

https://decentralization.gov.ua/news/11056



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь