A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Початок громадського обговорення щодо врахування громадських інтересів щодо зразків герба та прапора сіл, що входять до складу Сатанівської селищної ради

Дата: 10.07.2019 00:51
Кількість переглядів: 1150

Відповідно до указу Президента України «Про впорядкування геральдичної справи в Україні» від 18.05.2000р.,з метою збереження історичної та культурної спадщини сіл, утвердження звичаїв та традицій українського народу, патріотичного виховання молоді, створення офіційної символіки населених пунктів що увійшли до складу Сатанівської  селищної ради об’єднаної територіальної громади: Іванківці, Кринцілів, Зерхівці, Олександрівка, Покровка, Сатанівка, Юринці, Кам’янка, Спасівка, Клинове, - Сатанівська селищна рада повідомляє про початок громадського обговорення щодо врахування громадських інтересів щодо зразків герба та прапора вищеназваних сіл.

Пропозиції подавати за адресами офісу відповідного старости (Іванківці, Кам’янка, Клинове, Юринці) або в приміщенні Сатанівської селищної ради, вул. Бузкова 135Ж, смт Сатанів Городоцького району Хмельницької області до 17.00 години  08. 08. 2019 року.

Громадські слухання буде проведено 09 серпня о 12:00 годині в приміщенні Сатанівської селищної ради (зал засідань).

Зображення та опис символіки надано автором, правки не вносились Сатанівською селищною радою.


Опис та пояснення символіки села Зверхівці Сатанівської ОТГ Хмельницької області

 

Опис герба села Зверхівці

Щит перетятий золотою балкою, зубчатою вгорі. У першій лазуровій частині золота голова оленя з срібними рогами, супроводжувана вгорі справа золотим сонцем з шістнадцятьма променями. У другій червоній частині золотий римський шолом. Щит вписаний у декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис «ЗВЕРХІВЦІ».

Опис прапора села Зверхівці

Квадратне полотнище розділене горизонтальною жовтою смугою, зубчастою угорі, у співвідношенні 5:2:5. На верхній синій смузі жовта голова оленя з білими рогами, обернена до древка, у верхньому древковому куті жовте сонце з шістнадцятьма променями. На нижній червоній смузі жовтий римський шолом.

Пояснення символіки

Олень – символ відваги і швидкості, крім того, це частина герба Сатанова. Сонце – символ Поділля. Римський шолом і золота балка – символ Траянового валу, що був побудований римськими легіонерами в цих місцях

На прапорі повторюються кольори герба.


Опис та пояснення символіки села Іванківці Сатанівської ОТГ Хмельницької області

 

Опис герба села Іванківці

В зеленому щіті з срібною хвилястою базою і срібною главою, відділеною у дев’ять зламів, середній з яких більший, срібна мурована фортеця із баштою посередині, з чорними вікнами і відчиненими ворітьми, в яких золоте коло з червоним трипільським візерунком. На башті – червоний людський слід в балку. Башта супроводжується по сторонам двома золотими квітками буку із срібними листками і стеблами. Щит вписаний у декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис «ІВАНКІВЦІ».

Опис прапора села Іванківці

Квадратне полотнище розділене горизонтально на п’ять смуг – ламану у 9 зламів білу, середній злам більший, зелену, муровану білу, зелену і хвилясту білу, у співвідношенні 1:2:1:1:1. На другій смузі дві жовтих квітки буку із білими листками і стеблами, на третій – червоний людський слід.

Пояснення символіки

Фортеця – символ історичної споруди, що існувала в селі; слід – легенда про слід Божої Матері на камені; трипільський візерунок – символ давніх трипільських поселень в цій місцевості; квітки буку – символ єдиного місця на Поділлі, де росте бук; п’ять  зелених трикутників – символ п’яти пагорбів навколо села; хвиляста база – річка Збруч.

На прапорі повторюються кольори герба.


Опис та пояснення символіки села Кам’янка Сатанівської ОТГ Хмельницької області

 

Опис герба села Кам’янка

Лазуровий щит перетятий срібною нитяною балкою. У першій частині водолій у срібній туніці, який ллє срібну воду із золотого глека, супроводжуваний в правому верхньому куті золотим шістнадцятипроменевим сонцем, у лівому верхньому куті золотою шестипроменевою зіркою, супроводжуваною внизу півмісяцем в балку ріжками догори. У другій частині скаче золотий олень із срібними копитами та рогами. Щит вписаний у декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис «КАМ’ЯНКА» і дата «1641».

Опис прапора села Кам’янка

Квадратне полотнище розділене горизонтально на три смуги – синю, білу, синю – у співвідношенні 7:1:7. На верхній смузі водолій у білій туніці ллє воду із жовтого, на нижній до древка біжить жовтий олень із білими  копитами та рогами. 

Пояснення символіки

Водолій – символ цілющої мінеральної води. Сонце – символ Поділля; зірка над півмісяцем – символ родини Сенявських, що проживала у цих місцях. Олень – символ відваги і швидкості, крім того, це частина герба Сатанова.

На прапорі повторюються кольори герба.


Опис та пояснення символіки села Клинове Сатанівської ОТГ Хмельницької області

 

Опис герба села Клинове

У лазуровому щиті з бази, хвилясто перетятої зеленим і срібним, виростає золота церква з трьома куполами, середній вищий, супроводжувана справа золотим шістнадцятипроменевим сонцем, зліва – золотою підковою вушками догори, з вписаним в неї золотим колесом. Щит вписаний у декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис «КЛИНОВЕ» і рік «1565».

Опис прапора села Клинове

Квадратне полотнище поділене горизонтально на три смуги – синю, зелену і хвилясту білу – у співвідношенні 4:1:1. На верхній смузі жовте колесо. 

Пояснення символіки

Церква і колесо в підкові – символ храму пророка Іллі, сонце – символ Поділля, хвиляста база – символ ріки Жванчик. 

На прапорі повторюються кольори і фігури герба.


Опис та пояснення символіки села Кринцилів Сатанівської ОТГ Хмельницької області

 

Опис герба села Кринцилів

В лазуровому срібне укорочене вістря, обтяжене червоним полум’ям, супроводжуване угорі золотим шістнадцятипроменевим сонцем, по сторонам – золотими дубовими листками. Щит вписаний у декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис «КРИНЦИЛІВ».

Опис прапора села Кринцилів

Від нижніх кутів синього квадратного полотнища до його центру виходить білий трикутник, на якому червоне полум’я, над трикутником жовте шістнадцятипроменеве сонце, по сторонам – жовті дубові листки.

Пояснення символіки

Полум’я на срібному трикутнику – символ давнього промислу по випалюванню вапна, листя – знак густих лісів, сонце – символ Поділля.

На прапорі повторюються кольори і фігури герба.


Опис та пояснення символіки села Олександрівка Сатанівської ОТГ Хмельницької області

 

Опис герба села Олександрівка

У лазуровому щиті з срібною хвилястою базою пливе золотий корабель із срібним вітрилом, на якому зображений Святий Миколай у червоних ризах і срібній єпитрахилі з золотими хрестами, у червоно-золотій митрі, навколо голови - золотий німб, права рука піднята у благословляючому жесті, у лівій тримає лазурову книгу в золотому окладі; на щоглі корабля золотий вимпел. У золотій главі три зелених дуба.  Щит вписаний у декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис «ОЛЕКСАНДРІВКА».

Опис прапора села Олександрівка

Квадратне полотнище поділене горизонтально на три смуги – жовту, синю і хвилясту білу – у співвідношенні 3:8:1. На верхній смузі три зелених дуби в ряд. На середній смузі пливе жовтий корабель із білим вітрилом, на якому зображений Святий Миколай у червоних ризах і білій єпитрахилі з жовтими хрестами, у червоно-жовтій митрі, навколо голови - жовтий німб, права рука піднята у благословляючому жесті, у лівій тримає синю книгу в жовтому окладі; на щоглі корабля жовтий вимпел. 

Пояснення символіки

Святому Миколаю присвячений сільський храм; водночас Миколай – покровитель мореплавства, що і показано на гербі. Дуби – символ густих навколишніх лісів. 

На прапорі повторюються кольори і фігури герба.


Опис та пояснення символіки села Покровка Сатанівської ОТГ Хмельницької області

 

Опис герба села Покровка

В лазуровому щиті срібний Покров із золотими хрестами, супроводжуваний вгорі золотим сонцем з шістнадцятьма променями, внизу  восьмипроменевою зіркою, гранованою золотом і сріблом. Щит вписаний у декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис «ПОКРОВКА».

Опис прапора села Покровка

В центрі синього квадратного полотнища білий Покров із жовтими хрестами, над Покровом жовте сонце з шістнадцятьма променями, під Покровом восьмипроменева зіркоа, гранована жовтим і білим.

Пояснення символіки

Покров Богородиці символізує назву села; сонце – символ Поділля, гранована зірка означає Богородицю, золото і срібло – православ’я і католицизм.

На прапорі повторюються кольори і фігури герба.


Опис та пояснення символіки села Сатанівка Сатанівської ОТГ Хмельницької області

 

Опис герба села Сатанівка

Червоний щит перетятий срібною хвилястою балкою, поверх якої в косий хрест покладені золоті римські списи. Від точки перетину списів в лівий та правий верхній і нижній укорочені перев’язи виходять золоті березові гілки, вгору і вниз в укорочений стовп виходять золоті соснові гілки. Поверх усього червоний квадратний щиток із заокругленими кутками, на якому золоте шістнадцятипроменеве сонце. Щит вписаний у декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис «САТАНІВКА».

Опис прапора села Сатанівка

Квадратне полотнище поділене хвилясто горизонтально на три смуги – червону, білу і червону – у співвідношенні 5:2:5. В центрі полотнища в косий хрест покладені жовті римські списи. Від точки перетину списів до кутків полотнища виходять жовті березові гілки, вгору і вниз виходять жовті соснові гілки. Поверх усього червоний квадратний щиток із заокругленими кутками, на якому жовте шістнадцятипроменеве сонце.

Пояснення символіки

Вся композиція являє собою стилізований римський щит на знак легенди про заснування поселення римськими легіонерами (фраза Sat an non); середня хвиляста смуга означає ріку Збруч, гілки – символ лісистої місцевості. 

На прапорі повторюються кольори і фігури герба.


Опис та пояснення символіки села Спасівка Сатанівської ОТГ Хмельницької області

 

Опис герба села Спасівка

У лазуровому щиті золота стилізована риба-іхтіс. У золотій главі, розділеній чорними нитками на шестикутні стільники, три червоних яблука. Щит вписаний у декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис «СПАСІВКА».

Опис прапора села Спасівка

Квадратне полотнище поділене горизонтально на дві смуги – жовту, розділену чорними нитками на шестикутні стільники, і синю у співвідношенні 3:7. На верхній смузі три червоних яблука в ряд, на нижній жовта риба-іхтіс.  

Пояснення символіки

Риба-іхтіс – стилізований символ Спасителя, три яблука на стільниках означають три Спаси. Таким чином, герб символізує назву села. 

На прапорі повторюються кольори і фігури герба.


Опис та пояснення символіки села Юринці Сатанівської ОТГ Хмельницької області

 

Опис герба села Юринці

В лазуровому щиті Святий Юрій-Змієборець із золотим німбом, у золотих обладунках і червоним щитом, на якому золоте шістнадцятипроменеве сонце, верхи на срібному коні із червоною збруєю, вражає золотим списом срібного змія. У срібній главі два червоних римських списа в косий хрест. Щит вписаний у декоративний картуш і увінчаний золотою сільською короною. Унизу картуша напис «ЮРИНЦІ».

Опис прапора села Юринці

Квадратне полотнище поділене горизонтально на білу і синю смуги у співвідношенні 1:3. На верхній смузі два червоних римських списа, покладені навхрест. На нижній смузі Святий Юрій-Змієборець із жовтим німбом, у жовтих обладунках і червоним щитом, на якому жовте шістнадцятипроменеве сонце, верхи на білому коні із червоною збруєю, вражає жовтим списом білого змія.

Пояснення символіки

Святий Юрій символізує назву села; римські списи символізують легенди про римських легіонерів, чий табір стояв у цих місцях.

На прапорі повторюються кольори і фігури герба.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь