A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Пост-реліз реконструкції події 1651 року на Сатанівському замку

Дата: 05.11.2018 22:28
Кількість переглядів: 1393

4 листопада на території Сатанівського замку відбулася реконструкція, яка присвячена подіям 1651 року. Козацькі полки вкотре оточили Сатанів на приступ добре укріпленого містечка йти не наважувались. Стомлені, виснажені польським гнітом міщани відкрили козакам міські ворота і впустили їх. Захопити фортецю з міста було значно простіше, чим і скористалися козацькі полки. Саме цей епізод відобразили на реконструкції.

Актори та учні Клинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, які були одягнуті в український народний одяг пройшли колоною від в’їзної брами до Сатанівського замку.

На території замку козаки показали свій бойовий вишкіл, як і чотири століття тому, агітуючи мешканців міста до вступу в козацьке військо. Впродовж заходу лунали натуралістичні гарматні постріли для заохочення глядачів та повідомлення мешканців громади та навколишніх сіл Тернопільської області про влаштоване дійство.

Цей епізод відобразили актори  Копичинецького народного драматичного театру ім. Богдана Лепкого «Копичинецькі гармаші» Тернопільської області.

В реконструкції також приймали участь запрошенні актори в середньовічних обладунках, які показали лицарський двобій, вправності стрільби з лука.

Гості заходу мали змогу перевтілитися в середньовічних лицарів використовуючи їх обладунки та зброю.

Під час заходу дітьми смт Сатанова під керівництвом викладача хореографії дитячої музичної школи Іриною Мороз проведено патріотичний флеш-моб.

Для учасників та гостей свята буде організовано частування, а саме автентичним козацьким кулішем, смаженою картоплею, канапками з огірком, салом і часником та трав’яним чаєм, приготовленим за стародавнім рецептом. Чудовим завершенням реконструкції стала палаюча ватра в сяйві якої стіни Сатанівського замку виглядали дивовижно та загадково.

Дана подія сприяла згуртуванню громади та популяризації її туристичного потенціалу, оскільки такий захід проведено вперше на території громади. Вцілому захід приніс мешканцям та гостям громади позитивні враження, гарний настрій та цікаві фото та відео фрагменти, які не залишать нікого байдужими.

Організатор – Сатанівська селищна рада за підтримки Українського культурного фонду.


https://rada.info/upload/users_files/04406118/de7c95acfb225d83fe9f42d6da874d52.png

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь