Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Історичний тиждень у с. Клинове

Дата: 31.10.2018 20:42
Кількість переглядів: 1254

22 жовтня «Мій рідний край - моя земля»

Фото без описуУ Клинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено виховні години для учнів 1-11 класів на тему «Мій рідний край - моя земля».

Метою заходу є формування у школярів ціннісного ставлення до Батьківщини, шанобливого ставлення до подвигів співвітчизників, розвиток в учнів почуття гордості за славне минуле рідного народу, національної самосвідомості та громадянської активності, зміцнення єдності і дружби всіх народів, що проживають на території України, виховання патріота, який знає і поважає традиції свого народу, трудівника, люблячого свою землю, громадянина, готового захищати свою Батьківщину, який прагне примножувати своєю працею здобутки українського народу.

У  виховних годинах взяли участь  - 115 учнів та 11 класних керівників. Для дітей після проведених заходів організовано осінню фотосесію.


23 жовтня «Подорож в минуле: традиції народу невмирущі»

В ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено інтелектуально-розважальну гру «Подорож в минуле: традиції народу невмирущі». Захід провела заступник директора школи з навчально-виховної роботи Прус Оксана Тадеушівна. У грі прийняло участь 30 учнів. Діти  проявляли інтерес та з захопленням і радістю виконували заплановані завдання.


25 жовтня «Краєзнавчий квест по-клинівськи»

В Клинiвськiй ЗОШ I-III ступенiв  з учнями 8-11 класiв було проведено краєзнавчий квест-подорож «Люби і знай свій рідний край!». Гра допомогла учням поглибити та закріпити знання з історії та географії рідного краю. Учасники 4 команд (по 5 учнів) показали свою креативність, ініціативність, уміння гарно зосередитись під час пошукової діяльності.

Команди «Відважні лицарі» (11 клас), «Клинівчани» (10 клас), «Орли» (9 клас) та «Юні патріоти» (8 клас) пройшли 8 зупинок, де складали анаграми, відгадували питання-тести історичного характеру, були учасниками конкурсу капітанів, складали вірші про рідний край, демонстрували знання карти.

У квесті не було переможців та переможених. Всі команди отримали грамоти в різних номінаціях. А ще всі 20 учасників були нагороджені призами.


26 жовтня «Історія живе навколо нас»

Організовано екскурсію «Історія живе навколо нас» в  шкільний історико-краєзнавчий музей Клинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Захід організовано вчителями історії Панасюк Наталією Леонідівною, Кузьмовою Тетяною Михайлівною та старшокласниками для учнів молодших класів .

Під час екскурсії діти ознайомились з матеріальними пам’ятками  історії рідного краю. Зокрема побачили скам’янілості Сарматського моря, кераміку та знаряддя праці трипільців, побутовими речами періоду Київської Русі – зауважили що коси, серпи, ножі, ключі та замки майже не змінилися за своєю формою та виглядом з тих часів. Великий інтерес у дітей викликали гончарні вироби, предмети праці ткачів – зразки одягу та домотканого полотна. Усі пам’ятки та артефакти  у музеї зібрані на території Сатанівської об’єднаної територіальної громади.


Історичний тиждень у с. Клинове проведено під час тижня «Загадковий Сатанів» у рамках проекту «Розвиток культури у Сатанівській селищній ОТГ – інвестиція в людський капітал і конкурентоспроможність громади і регіону» за підтримки Українського культурного фонду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь