A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Від сьогодні герб Сатанова виглядає по-новому

Дата: 21.02.2018 20:48
Кількість переглядів: 2058

Фото без опису

Сьогодні, 21 лютого, на засіданні двадцять шостої сесії Сатанівської селищної ради сьомого скликання, були прийняті зміни до зображення герба та штандарта смт Сатанів. Ці зміни були запропоновані рішенням виконавчого комітету №15/2018 від 15 лютого 2018 року, з метою приведення герба та прапора смт Сатанів до чинних геральдичних вимог.

Так при експертизі були виявлені наступні невідповідності в гербі, до вимог Українського геральдичного товариства:

  • корона герба має бути срібного кольору, оскільки червоний колір корони використовується на гербах сіл,
  • зображення щита синього кольору має бути видалене, оскільки в геральдиці не можуть використовуватись відтінки і зображення щита призводить до накладення кольорів (синій щит на синьому фоні),
  • відповідно до опису герба, зображення оленя, що біжить, має бути повернутим у геральдичний правий бік (лівий від глядача),
  • зображення срібної полоси із двома синіми лініями (символ річки) нагадує прапор республіки Ізраїль, тому її запропоновано змінити на срібну хвилясту лінію, що також символізує річку.

Згідно виявлених невідповідностей, автор герба смт Сатанів, Войталюк Петро Броніславович, вніс відповідні корективи, які і були взяті до уваги виконавчим комітетом Сатанівської селищної ради при прийнятті відповідного рішення.

Фото без опису

Оскільки сам герб не був змінений, а тільки приведений до чинних геральдичних вимог, то громадські обговорення не проводились, автор залишився той самий.

Також, згідно з новим зображенням герба, було змінено штандарт (прапор) смт Сатанів. Зображення оленя було повернуте в геральдичний правий бік, форма щита була змінена для більш естетичного вигляду. Також змінилась срібна полоса з синіми лініями. Відповідно до нового зображення герба, її замінила срібна хвиляста лінія.

Фото без опису

Новий герб Сатанова набере чинності з моменту опублікування відповідного рішення Сатанівської селищної ради.

Повідомляємо, що підприємства, установи та організації, котрі використовують зображення герба смт Сатанів, мають змінити його, після набрання чинності відповідного рішення. Отримати цифрову копію зображення (векторний або растровий варіант) можна буде, звернувшись до спеціаліста з інформаційних технологій Сатанівської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь