A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Для набуття страхового стажу необхідно легально працювати!

Дата: 26.04.2018 09:36
Кількість переглядів: 716

З 1 січня 2018 року мінімальний страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, становить 25 років і поступово збільшується щороку до 2028 року на 1 рік.

Для набуття страхового стажу необхідно легально працювати, а роботодавець зобов’язаний нараховувати та виплачувати заробітну плату не нижче мінімальної (з 01.01.2018 – 3273 грн.) та сплачувати єдиний соціальний внесок у розмірі не нижчому, ніж мінімальний страховий внесок (з 01.01.2018 – 819,06 грн.).

Законодавче визначення розміру мінімальної заробітної плати не надихнуло роботодавців на турботу про найманих працівників, які створюють для них матеріальні блага, а, навпаки, спонукало їх на пошук шляхів мінімізації своїх витрат за рахунок заробітної плати та податків на неї.

На різних сайтах зустрічаються непоодинокі консультації для роботодавців, яким чином мінімізувати сплату податків та внесків, що сприятиме заощадженню для них фінансових ресурсів. І роботодавці користуються такими консультаціями, однак, при цьому, не задумуються над майбутнім працівників.

За результатами моніторингу Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування в Городоцькому районі на 01.04.2018 року середньоспискова чисельність найманих осіб становить понад 5,3 тисяч, з них найманих осіб із зарплатою на рівні та нижче мінімального розміру майже 2 тисячі (37,6%), з них із зарплатою нижче мінімального розміру - 570 осіб (+147 до 01.01.2018р)  або (10,7% до загальної кількості).   Слід зазначити, що такі працівники   потрапляють у зону ризику на набуття необхідного страхового стажу для призначення окремих соціальних та пенсійних виплат, а також не зможуть розраховувати на пенсійну виплату більшу, ніж мінімальний розмір, при досягненні пенсійного віку.

Дуже важливо, щоб при неповній зайнятості працівника, у разі, якщо сума нарахованої заробітної плати є нижчою за розмір мінімальної заробітної плати, роботодавець нараховував і сплачував єдиний соціальний внесок у розмірі не нижче мінімального. Лише у такому випадку до страхового стажу буде зараховано повний місяць.

Що ж стосується договорів цивільно-правового характеру, то роботодавці здійснюють нарахування та сплату єдиного соціального внеску на нараховану за виконання обсягу роботи винагороду. Як свідчить аналіз звітності страхувальників, така винагорода коливається від 300 до 800 грн., та, відповідно, розмір єдиного соціального внеску є нижчим за мінімальний.

Городоцький сервісний центр обслуговування громадян головного управління ПФУ в Хмельницькій області звертається до Вас, шановні громадяни з проханням працевлаштовуватися лише легально! При працевлаштуванні за основним місцем роботи погоджуйтеся лише на укладання трудового договору та на гідний Вас рівень оплати праці! Цікавтеся у роботодавця про нарахування та сплату єдиного соціального внеску.

А найкраще, для того, щоб володіти інформацією про страховий стаж та нараховану роботодавцем заробітну плату, пропонуємо зареєструватися на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Городоцький сервісний центр обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь