A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Масляна – це веселе свято, яке споконвіку широко відзначалося.

Дата: 26.02.2017 13:28
Кількість переглядів: 1590

Фото без опису

Масляна, масниці або проводи зими і зустріч весни проходили весело з народними гуляннями і обов’язковим атрибутом свята – дуже смачними ароматними млинцями. У давнину, коли не було млинців, наші предки пекли коржі, які символізували Сонце, що дає життя і сили всьому живому. Наші предки вірили, що разом з млинцем вони з’їдають часточку сонячного тепла і могутності.

Фото без описуТак, 24 лютого. в Клинівській ЗОШ І-ІІІ ст. вкотре відбулося свято «Масляна прийшла». В святковій виставі були показані конкретні обряди, відповідно дням тижня, виконання яких гарантувало людям добробут і щастя на весь майбутній рік.

Свято і справді виявилося народним і веселим: всі  зібралися, щоб повеселитися , порадувати один одного і простити всі образи один одному перед Великим постом. Кожен клас дуже старанно підготувався до дійства. Підготували найголовніше -  різноманітні млинці, а до того ще прикрашали святкові столи, красномовно запрошували гостей до нього, щедро ділилися млинцями із всіма, хто завітав на свято та й самі – в нарядних національних костюмах.

Артисти виступали перед глядачами просто за задоволення показати свою майстерність. Юні аматори сцени буквально зривали овації публіки.

Від того і  млинці які виявилися смачними, здавалося – ніколи ще не їли такої смакоти. Діти з радістю пригощали один одного і дуже тішилися від того, що їхня тарілка вже спорожніла, адже, якщо – порожня, то – найсмачніші!

Дякуємо усім, хто на наше свято Масляної. В цей день ми всі були однією великою родиною, яка разом співала, танцювала, куштували млинці та вареники. Свято Масляної в Клиновому відбулось яскраво та весело.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь