A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Ювілей матері-героїні , жительки с. Клинове Повх Надії Григорівни

Дата: 23.02.2017 11:27
Кількість переглядів: 901

Фото без описуЖиття прожить — не поле перейти. 
Ця істина давно усім відома. 
Однак не всім дано здолати втому 
В дорозі до життєвої мети. 
А лише тим, у кого вона світла, 
Прозора, наче світанкова тиша. 
Тих у дорозі береже Всевишній 
І їм дарує многії літа. 


22 лютого  виконавчий комітет Сатанівської  селищної  ради в особі старости села Клинове Янкової І.Г. , діловода Чернишової  Ю. В, працівників СБК Горобця В.В., Клімової О.С. та учасників художньої самодіяльності, завітали до оселі матері-героїні , жительки с. Клинове Повх Надії Григорівни із словами подяки і привітання. Саме цього дня цій поважній і шанованій жінці виповнилося 85 років -  жінці трудівниці, господині, дружині, бабусі, але насамперед – матері, матері-героїні, адже народити і виростити семеро  дітей, то того ж правильно виховати їх, то дається далеко не кожному. А за цим всім – недоспані ночі, важка праця, тодішні нестатки, перевтома, переживання за кожного з  дітей, щоденна порада і допомога, … А за здоров'я і життя дитини, то, здавалося б, серце віддала б… А все ж важка хвороба забрала у батьків двоє синів.  Та ще варто згадати  дитинство, а дитинство Надії Григорівни, як і усіх її ровесників  чорним крилом  зачепило  криваве пекло голодомору та ІІ Світової війни.

Це тільки слова, а за ними – прожиті і пережиті роки. Про таку жінку можна писати романи і повісті. І  буде то бентежна розповідь про стійкість,  мужність,  працелюбність,  самовіддача  і безмежна велика любов.

Щирі слова вдячності для Надії Григорівни лунали із уст старости села, звучали найкращі побажання та пісні від учасників художньої самодіяльності і на завершення  усі заспівали для ювілярки многоліття.

Заплакала бабуся від щастя, розчулились і її діти і самі гості, бо кожен перейнявся нелегкою долею простою жінки, на плечі якої випало так багато і горя і радості.

Надія Григорівна  похвалилася гостям, що зараз вона  - щаслива, адже за нею гарно доглядають її діти, аби лиш  Бог дав ще хоч трохи здоров'я: « В мене є лише 12 внуків, зате маю вже 16 правнуків. Ними всіма дуже пишаюся і хочу їх ще трохи побачити».

У кожного своє щастя, а  щастя Надії Григорівни в тому, що їй було  не байдуже, який   слід залише  після  себе на землі, щастя в тому, що, не думала про себе,  а думала  про тих, хто поруч і робила їх щасливими.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь